Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Για ποιο σχέδιο μιλάει ο κ. Σγουρός;



Για εκείνο το σχέδιο που προέβλεπε 3 ΟΕΔΑ σε Φυλή , Γραμματικό και Κερατέα;
Για το σχέδιο που προέβλεπε άλλες 2 θηριώδης μονάδες στην εγκατάσταση της Φυλής και από την πίσω πόρτα και νέο χώρο τελικής διάθεσης (ταφής) στην περίφημη Γ Φάση;
Για το σχέδιο πού ήθελε ΟΕΔΑ στο Γραμματικό με μονάδα επεξεργασίας 120.000 τόνων και αντίστοιχο ΧΥΤΑ ;
Για το σχέδιο που προέβλεπε την  ΟΕΔΑ Κερατέας  πού ο ίδιος ο κ Σγουρός συμφώνησε να μην γίνει , αλλά να γίνει μόνο μονάδα επεξεργασίας στην θέση Φοβόλες;
Ποιους χώρους τελικής διάθεσης είχε το περίφημο σχέδιο του κ. Γ. Σγουρού; Γιατί δεν τολμά να τους κατονομάσει;

Η λύση των μεγάλων μονάδων επεξεργασίας των σύμμεικτων (με ή χωρίς ΣΔΙΤ) που επαναφέρει ο κ. Σγουρός είναι μια βεβαιωμένα λαθεμένη επιλογή γιατί υπονομεύει την ΔσΠ και αναπαράγει τα αδιέξοδα.
Ο κίνδυνος της κρίσης των σκουπιδιών στην Αττική είναι υπαρκτός και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δημοτικών και των περιφερειακών υποδομών είναι επίσης υπαρκτές.
Αλλά ας σοβαρευτούμε.
Οι μονάδες  επεξεργασίας δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα της κρίσης των σκουπιδιών.
Η λύση είναι η ανάπτυξη των δημοτικών υποδομών ανακύκλωσης με έμφαση στην διαλογή στην πηγή , η κατασκευή νέων ήπιων μονάδων επεξεργασίας των υπολειμμάτων της δημοτικής ανακύκλωσης και η κατασκευή νέων χώρων τελικής διάθεσης που θα μπορούν να υποδεχτούν τα απορρίμματα που θα δέχεται για λίγους μήνες ακόμα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Οι “λύσεις” των θηριωδών ΜΕΑ που “σπρώχνουν” τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κρίση των σκουπιδιών.
Οι λύσεις του κ. Σγουρού και του λόμπυ των σκουπιδιών το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν κέρδη και αδιέξοδα.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου