Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

τι θέση θα πάρει το σωματείο εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ;

Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ με αντικείμενο το σ/ν για τον εκσυγχρονισμό των ΦοΔΣΑ και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφασή του.
Ελπίζουμε το σωματείο να μην συμφωνήσει με την εξαίρεση της περιφέρειας Αττικής από τις ρυθμίσεις του σ/ν .
Η περιφέρεια Αττικής με πληθυσμό παραπάνω από το 1/3 των κατοίκων της χώρας , που παράγουν τεράστιες ποσότητες ΑΣΑ , δεν επιτρέπεται να διαθέτει μόνο ένα φορέα διαχείρισης.
Πρέπει οι δήμοι της Αττικής να έχουν την δυνατότητα να συστήσουν πέραν του ενός ΦοΔΣΑ με χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας του ΕΔΣΝΑ έχει και αυτός μερίδιο της ευθύνης για το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης με βάση την ΟΕΔΑ της Φυλής .
Οι θηριώδεις εγκαταστάσεις (τύπου ΕΜΑΚ και ΧΥΤΑ Φυλής ) που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες από τους ΟΤΑ, είναι βούτυρο στο ψωμί στα χέρια των μεγαλοεργολάβων που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ .

Το σωματείο λοιπόν με την ευκαιρία της συζήτησης του σ/ν για τον εκσυγχρονισμό των ΦοΔΣΑ πρέπει να συζητήσει και τέτοια θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ΕΔΣΝΑ.
Πρέπει το σωματείο να μην συμφωνήσει με την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ και να ζητήσει να αναλάβει ο ΕΔΣΝΑ με δικό του προσωπικό την λειτουργία της μονάδας. Η σύμφωνη γνώμη του προέδρου του σωματείου όταν συζητήθηκε η άσκηση του δικαιώματος της προαίρεσης για τη λειτουργία του ΕΜΑΚ ήταν απαράδεκτη .
Το σωματείο του ΕΔΣΝΑ οφείλει επιτέλους να πάρει θέση -και να μην σφυρίζει αδιάφορα- για το μεγάλο θέμα του κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής.
Με την πλήρωση των τελευταίων κυττάρων της Β Φάσης ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να πάψει να υποδέχεται απορρίμματα και να αποκατασταθεί.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου