Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η προσωπική ευθύνη ..



 «αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα  γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;»


                                                                                                  Ναζίμ Χικμέτ. 

Στις 24 Φεβρουαρίου το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί σε (οργανωτική) σύσκεψη για τη συγκρότηση διαδημοτικού συντονισμού φορέων και συλλογικοτήτων της δυτικής Αθήνας – Αττικής προκειμένου να συζητήσουμε για το πως θα κινηθούμε από εδώ και μπρος προκειμένου να σταματήσουμε τους διαγωνισμούς για τη νέα χωματερή και το ΕΜΑΚ, αλλά  και για το πως θα ακυρώσουμε  τα σχέδια του κ. Πατούλη που μας ετοιμάζει ένα  νέο θηριώδες εργοστάσιο επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή .

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία πως η εγκατάσταση της Φυλής πρέπει να κλείσει οριστικά και αυτός είναι ο στόχος μας.
Τα χρόνια πού πέρασαν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σήκωσε το μεγαλύτερο  βάρος του αγώνα για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής .
Αυτό  δεν το λέμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας , ούτε για να υποβαθμίσουμε τις προσπάθειες των άλλων συλλογικοτήτων που αγωνίζονται και αυτές για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
 Το λέμε για να περιγράψουμε την στενάχωρη  κατάσταση  που υπάρχει στο κίνημα το οποίο πρέπει να ομολογήσουμε πως  είναι κατώτερο τον περιστάσεων. 
Από το 2015 που άρχισε η συζήτηση για το νέο περιφερειακό σχέδιο της Αττικής , οι λίγοι άνθρωποι του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ έδωσαν μάχες, (αρκετές φορές νικηφόρες) , που θα χρειαζόμαστε πολυσέλιδα κείμενα για να τις αναφέρουμε και να τις περιγράψουμε.  Όμως όλα αυτά είναι πλέον ιστορία.
Σήμερα έχουμε μια νέα κατάσταση να αντιμετωπίσουμε. Όσο και να προσπαθήσουν οι συλλογικότητες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό που έρχεται. 
Σήμερα οι διαγωνισμοί για τη νέα χωματερή στη Φυλή και το ΕΜΑΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη και αν  δεν τους σταματήσουμε τώρα , σε λίγους μήνες οι εργολάβοι θα αρχίσουν τα έργα για τη νέα χωματερή.
Κακά τα ψέματα . Αν δεν δημιουργηθεί ένα μεγάλο διαδημοτικό κίνημα στην δυτική  Αθήνα- Αττική που θα μπορεί να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους , είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε δίπλα σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο που όμοιος του δεν  υπάρχει  πουθενά στον πλανήτη.
Αυτή την ώρα ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας .
Ας σκεφτούμε το μέλλον που επιφυλάσσουν για εμάς και τις οικογένειές μας.
Είναι η ώρα της συστράτευσης . Αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι κατ’ αρχή να βάλουμε πλάτη , τότε ας μην περιμένουμε από τους δημάρχους και τους συλλόγους και τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν από μόνοι τους.
Η ευθύνη είναι πρώτα από όλα προσωπική .
Πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να σηκωθούμε από τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια για να υποχρεωθούν και οι άλλοι να κινηθούν .
Να ενεργοποιηθούμε εμείς αρχικά και να πιέσουμε τις παρατάξεις μας και  τους συλλόγους μας και  τα κόμματά μας και  τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις και να δραστηριοποιηθούν γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Να απαντήσουμε στην χυδαιότητα που λέει ότι εμείς είμαστε μαθημένοι στην υποβάθμιση και δεν μας ενοχλεί να  ζούμε δίπλα στον σκουπιδότοπο .
Η σύσκεψη στις 24.2 στην Πετρούπολη , είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί.
Να είμαστε εμείς εκεί και να πιέσουμε και τις συλλογικότητες που ανήκουμε να πάρουν μέρος στην σύσκεψη για να συντονίσουμε τα βήματά μας και να οργανώσουμε τους αγώνες μας.
Είναι η  ώρα να αναλάβουμε όλοι τις προσωπικές μας ευθύνες . 

 Θ.Ε.Μ. 
το κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ:     ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου