Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ο αλτρουισμός μας και τα χουβαρνταλίκια του Πατούλη.

 

Τελικά αυτές οι μονάδες στο Σχιστό και στη Φυλή θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω αλλά  αξίζει τον κόπο γιατί θα έχουμε δίπλα στα σπίτια μας σκουπιδοεργοστάσια για 30 τουλάχιστον χρόνια .

Μπορεί να υποφέρουμε για 30 χρονάκια  ακόμα,  αλλά  θα είμαστε  περήφανοι γιατί με τη δική μας θυσία εμείς  θα  λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών της Αττικής .

Είμαστε τόσο αλτρουιστές  εμείς , που προτιμάμε να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας για να μην ενοχληθούν  οι κάτοικοι – ψηφοφόροι της υπόλοιπης Αττικής.

Με τις  αποφάσεις 20/2021 και 21/2021  της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ,  η ένωση των εταιρειών  VM&A Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., Ε.Π.Τ.Α. Α.Ε. και Concept Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.  ανέλαβε το έργο της παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τις Μονάδες Επεξεργασίας με ΣΔΙΤ του Κεντρικού τομέα στη Φυλή και του Πειραιά στο Σχιστό  έναντι τιμήματος 370.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. (185.000 για κάθε μονάδα) .

Τα έργα είναι τα εξής :

·         «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών» μέσω ΣΔΙΤ, στην περιοχή της Φυλής. (400.000 τόνοι /έτος).

 

·         «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων» μέσω ΣΔΙΤ, στην περιοχή του Σχιστού. (170.000 τόνοι /έτος).

Τα 2 έργα θα καλύπτουν περίοδο έως 29 ετών, εκ των οποίων 2 έτη εκτιμάται ότι αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 27 την περίοδο λειτουργίας.

Το προϋπολογισμός του κόστους  των δυο μονάδων ανέρχεται  στα 640.000.000  ευρώ.

 

Η περίπτωση της Πελοποννήσου

Η μονάδα επεξεργασίας της Πελοποννήσου η οποία ανατέθηκε ήδη στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ θα έχει συνολικό κόστος 150.000 ευρώ .

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή 3 Μονάδων Επεξεργασίας (με ΧΥΤΥ) στις τοποθεσίες Παλιοχούνη Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης), Σκάλα Λακωνίας (Δήμος Ευρώτα) και Καλλιρόη Μεσσηνίας (Δήμος Οιχαλίας), 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε Νέα Κίο (Αργολίδα) και Σπαθοβούνι (Κορινθία) με την επιφύλαξη δημιουργίας περισσότερων σταθμών μελλοντικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων καθώς και της μεταφοράς από τους 2 Σταθμούς Μεταφόρτωσης στις ΜΕΑ.

Η ετήσια δυναμικότητα των μονάδων που θα κατασκευαστούν στο έργο της Πελοποννήσου  θα ανέρχεται σε 200.000 τόνους. 

Υ.Γ Να ένας λόγος ακόμα που μας κάνει να περηφανευόμαστε ! Εκτός από αλτρουιστές είμαστε και χουβαρντάδες !  

Θ.Ε.Μ. 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου