Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τα σκουπίδια θα θάψουν πολιτικά και τον Πατούλη .

 

Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ο κ. Πατούλης , αλλά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε για την  έγκριση  της Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  για τη νέα χωματερή στη Φυλή υπέστη την πιο σοβαρή πολιτική του ήττα  , στην έως τώρα θητεία του σαν Περιφερειάρχης.

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν 51 – 49 υπέρ της πρότασης Πατούλη,  αλλά για να  πετύχει αυτό το αποτέλεσμα ο κ. Πατούλης  υποχρεώθηκε να στηριχτεί σε κάτι  απομεινάρια της κακιάς ώρας της Χρυσής Αυγής , ένα πολιτικό κλόουν τον Τζήμερο και 3 «ανεξάρτητους» που μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι.

Ο ίδιος πίστευε πως την πρόταση του θα υποχρεωθούν να  τη στηρίξουν οι παρατάξεις της Δούρου και του Σγουρού γιατί  και αυτές οι παρατάξεις την είχαν πατήσει στο θέμα των σκουπιδιών όταν διοικούσαν την περιφέρεια Αττικής και είχαν ενοχές .

Ο κ. Πατούλης μπορεί να παίζει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά έχει δυο βασικά μειονεκτήματα . Είναι πολύ  αλαζόνας και λίγος  πολιτικά.

Δεν αναρωτήθηκε ποτέ γιατί την πάτησαν τελικά οι προηγούμενοι από αυτόν και έκανε και αυτός το ίδιο λάθος που έκαναν και ο Σγουρός και η Δούρου .  

Ο Πατούλης όταν ανέλαβε την περιφέρεια Αττικής δεν είχε απολύτως κανένα σχέδιο για τα σκουπίδια και απευθύνθηκε στους λομπίστες των σκουπιδιών να του φτιάξουν το σχέδιο .

Δεν κατάλαβε ο Πατούλης όπως δεν κατάλαβαν και οι προηγούμενοι,  πως οι λομπίστες έχουν μόνο σχέδια για την πάρτη τους και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και όχι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών .

Δεν κατάλαβε και αυτός πως το λόμπι των σκουπιδιών δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης των σκουπιδιών  στην Αττική.

Το λόμπι έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ,  στηριζόμενο ακριβώς  σε αυτό το αποτυχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο που έχει ως βάση την εγκατάσταση της Φυλής.

Γιατί λοιπόν να θέλουν να αλλάξει το μοντέλο αφού με αυτό το μοντέλο  κερδοσκοπούν ασύστολα ; Όσο πιο αποτυχημένο είναι το σύστημα , τόσο το καλύτερο για αυτούς.

Κάθε φορά που γεμίζει η χωματερή και δεν χωρά άλλα σκουπίδια,  αυτοί τρίβουν τα χέρια τους από χαρά γιατί κερδίζουν εκατομμύρια.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια συμφέροντα που συμβούλευαν τον Σγουρό να κάνει τα 4 εργοστάσια με ΣΔΙΤ και τα 2  από αυτά να τα κάνει στη Φυλή . Από αυτούς την πάτησε ο κ. Σγουρός και όχι από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους κατοίκους της Κερατέας .

Είναι οι ίδιοι που συμβούλευαν τη  Δούρου να μην κάνει συγκεκριμένες χωροθετήσεις νέων ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ γιατί είχαν πολιτικό κόστος,  αλλά να κάνει πανωσηκώματα και αναβαθμίσεις στο ΕΜΑΚ.

Οι λομπίστες  διαβεβαίωναν κάθε φορά τους περιφερειάρχες πως με τη Φυλή θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο γιατί έχουν υπό τον έλεγχό τους την τοπική κοινωνία και μπορούν να κάνουν εκεί ότι γουστάρουν .

Ο Σγουρός και η Δούρου αυτούς τους ανθρώπους  εμπιστεύτηκαν από αυτούς την πάτησαν.

Έφυγαν και οι δυο από την περιφέρεια Αττικής με το στίγμα του αποτυχημένου στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών .

Τα ίδια και χειρότερα θα πάθει και ο Πατούλης .

Η Δούρου και ο Σγουρός θα ήταν μεγάλα κορόιδα αν ψήφιζαν  υπέρ της πρότασης του Πατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο .

Τον άφησαν να γελοιοποιηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο με τις εισηγήσεις του κ. Κόκκαλη,  που του γράφουν του ανθρώπου μπούρδες  για  να διαβάζει και  με τις άθλιες δηλώσεις κάποιων περιφερειακών συμβούλων από τα δυτικά.

Τώρα ότι και να γίνει ο Πατούλης την έχει ήδη πατήσει .

Αν τα καταφέρει να  κάνει τη νέα χωματερή και τα εργοστάσια θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν πρόκειται να λυθεί .

 Αν δεν τα καταφέρει λόγω των αντιδράσεων,  πάλι χαμένος θα είναι .

Η πολιτική απομόνωση του Πατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο σηματοδοτεί και προδιαγράφει πολύ σημαντικές εξελίξεις στο κοινωνικό- κινηματικό επίπεδο .

Ο κόσμος  του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ ήταν εγκλωβισμένος από την στάση της Δούρου,  τώρα απελευθερώνετε γιατί η παράταξη τους ψήφισε ΟΧΙ στη νέα χωματερή  και θα βρεθεί στους δρόμους.  Το ίδιο και ο κόσμος του ΚΙΝΑΛ.

Τα σκουπίδια θα θάψουν πολιτικά και τον κ. Πατούλη .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου