Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Με την ψήφο των φασιστών της Ελληνικής Αυγής και του Τζήμερου «εγκρίθηκε» η νέα χωματερή στο Π/Σ Αττικής .

 

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση 9 ωρώνμε 51 ψήφους  ΥΠΕΡ και 49 ΚΑΤΑ εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής  η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας χωματερής στη Φυλή  .

 Οι φασίστες της Ελληνικής Αυγής και ο γραφικός Τζήμερος  ήταν οι μοναδικοί που έβαλαν  πλάτη στον κ. Πατούλη  για να περάσει η ΜΠΕ της ΟΕΔΑ Φυλής από το περιφερειακό συμβούλιο .

Όλοι ανεξαιρέτως οι περιφερειακοί  του κ. Πατούλη  που πήραν τον λόγο,  χαρακτήρισαν ανέφικτο το  κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής , ζήτησαν πίστωση χρόνου  και υποστήριξαν πως  με την πολιτική του κ. Πατούλη η χωματερή θα κλείσει οριστικά το 2025 .

Χρησιμοποίησαν για άλλη μια φορά τη γνωστή  επικοινωνιακή  απάτη  του κ. Πατούλη πως τάχα μετά το 2025,  θα πάψει να υπάρχει «ανοιχτή χωματερή» στη Φυλή, χωρίς να λένε βέβαια τι είναι αυτό που θα υπάρχει .

Υποστήριξαν πως με την υλοποίηση των οραμάτων   του κ. Πατούλη για την ανακύκλωση και τα πράσινα εργοστάσια,   η Αττική σε 4 χρόνια δεν θα χρειάζεται πλέον ΧΥΤΑ .

Φυσικά δεν είπαν ούτε κουβέντα για τα συγκλονιστικά στοιχεία  από  το πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΥΤΑ και την επιδημιολογική έρευνα του ΕΔΣΝΑ που παρουσιάστηκαν από  παρατάξεις της αντιπολίτευσης .

Στη συζήτηση έλαβαν το λόγο όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην της κυρίας Δούρου . Την παράταξη της  «Δύναμης  Ζωής»  εκπροσώπησε η κ. Παναγιώτα Παππά.  

Κατά της ΜΠΕ ψήφισαν  σχεδόν όλες οι παρατάξεις  της αντιπολίτευσης εκτός των  παρατάξεων  της «Ελληνικής Αυγής» και  της παράταξης του γνωστού Τζήμερου που ψήφισαν υπέρ.

Στη συζήτηση έλαβαν το λόγο για 3 λεπτά ο καθένας  οι εκπρόσωποι φορέων και ο αντιδήμαρχος της Πετρούπολης κ. Χριστόπουλος,  ο οποίος ήταν ο μόνος εκπρόσωπος των δήμων που έκανε παρέμβαση .   

Για το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μίλησε ο συναγωνιστής Τάσος Κεφαλάς ο οποίος υποστήριξε ανάμεσα στα άλλα πως ψεύδονται όσοι μιλούν  το κλείσιμο του ΧΥΤΑ το 2025 εφόσον δεν κατασκευάζονται  οι νέοι χώροι υγειονομικής ταφής και γίνονται και νέες εγκαταστάσεις στη Φυλή όπως η νέα μονάδα επεξεργασίας του κεντρικού τομέα.

Ο Τάσος  Κεφαλάς υποστήριξε πως η διορισμένη διοίκηση του κ. Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ δεν έχει κανένα επεξεργασμένο  σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και απλά μεταφέρει  τεχνικές λύσεις  για έργα που παράγονται στα γραφεία των εργολάβων που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ.

Ασχολίαστη αφήνω  την εισήγηση που με δυσκολία προσπαθούσε να αναγνώσει  ο κ. Κόκκαλης -αντιπεριφερειάρχης  και πρόεδρος  του ΕΔΣΝΑ – με  τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου.

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα,  θα μπορούσαμε  να ανεβάζουμε βιντεάκια  με αυτές τις ομιλίες στο διαδίκτυο για να γελάει ο κόσμος .

Όμως εδώ μιλάμε για περιβαλλοντικά εγκλήματα  και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε με φαιδρότητες .   

Θ.Ε.Μ 

η συζήτηση του περιφερειακού  συμβουλίου εδώ :

https://www.youtube.com/watch?v=8FMGMss2I6Y&feature=emb_logo

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου