Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Σκουπίδια : 37% αύξηση και 72,96 ευρώ ο τόνος !

 

37% αύξηση και 72,96 ευρώ ο τόνος ! Αυτή ήταν τελικά η απόφαση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ που έγινε χωρίς να μάθει κανείς ποιοι δήμοι ψήφισαν υπέρ της αύξησης και ποιοι κατά !

Η εκλεκτή ομήγυρης της Ε.Ε του  ΕΔΣΝΑ  δεν δέχτηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία , δεν επέτρεψε να μεταδοθεί η συνεδρίαση με τη μέθοδο Live streaming και αρνήθηκε να δώσει το σχετικό link στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου .

Όλα αυτά για να μην μάθουν οι πολίτες της Αττικής ποιοι δήμαρχοι ψήφισαν υπέρ της αύξησης και ποιοι κατά .

Μόλις μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, συνεδρίασε η ΠΕΔΑ ζητώντας αναβολή της συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ.

Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό από τον Σύνδεσμο, όπως επίσης απορρίφθηκε η Πρόταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ για:

  •  μείωση της Ενιαίας Τιμής Αναφοράς κατά 15 ευρώ/τόνο (δηλαδή να μειωθεί στα 38,16 ευρώ/τόνο)
  •  μηδενική χρέωση ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όπως είναι τα βιοαπόβλητα

Επιπλέον, δεν υιοθετήθηκε η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΑ για αναστολή της επιβολής του τέλους ταφής για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αίτημα για αναστολή του τέλους ταφής έχει κατατεθεί και από την ΚΕΔΕ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό το δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί «με κύρια ευθύνη της κεντρικής διοίκησης» τα έργα που θα ενισχύσουν την ανακύκλωση και θα εκτρέψουν απορρίμματα από τις χωματερές

Η ΠΕΔΑ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης του κόστους που προτάθηκε με την τιμολογιακή πολιτική και ειδικότερα του λειτουργικού κόστους του ΕΔΣΝΑ, αλλά και χρόνος για περαιτέρω συζήτηση. Το αίτημα της ΠΕΔΑ   απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες .

Όμως ας δούμε που πάνε όλα αυτά τα λεφτά των κατοίκων  της Αττικής που πλήρωναν μέχρι σήμερα 53,73 € τον τόνο θα τον πληρώνουν τώρα 72,96 € .

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 2020(τόνοι)

1.828.358

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

50.188.907 €

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΤΙΚΩΝ

42.870.000 €

ΣΥΝΟΛΟ

 

93.058.907 €

 Δηλαδή από τα 93.058.907 € που πληρώνουν οι κάτοικοι της Αττικής ,  το 46,07% !!! πάει για αντισταθμιστικά που χρησιμοποιούνται για εκμαυλισμό συνειδήσεων . 

 Από τα υπόλοιπα 50.188.907 € μόνο τα 13.000.000 € είναι για αμοιβές και έξοδα προσωπικού και αιρετών και τα υπόλοιπα καταλήγουν στις τσέπες των εργολάβων που λυμαίνονται το ΕΔΣΝΑ.

Για αυτό δεν θέλουν να μάθουμε ποιοι δήμαρχοι ψηφίζουν υπέρ και ποιοι κατά !

Υ.Γ ελπίζουμε πως στα δημοτικά συμβούλια οι δήμαρχοι «ειδικά της δυτικής Αθήνας» θα δώσουν κάποιες εξηγήσεις για την ψήφο τους στο Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ .

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου