Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Τι μας περιμένει;


 

Στις 19.4.22 η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΠΕΣΔΑ στο οποίο για πρώτη φορά μπαίνει η καύση των σύμμεικτων απορριμμάτων .

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε πως : Πρόκειται για μια ακραία αντιπεριβαλλοντική επιλογή, που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, έχει εγκαταλειφθεί παντού πλέον και έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την ισχύουσα νομοθεσία. Αν δε συνδυαστεί και με τις υπόλοιπες προβλέψεις της νέας μελέτης επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής, που υιοθέτησε η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ στις 19/4/2022, γίνεται ολοφάνερο για ποιο λόγο οι πολίτες της Αττικής και οι φορείς που (οφείλουν να) τους αντιπροσωπεύουν επιβάλλεται να μην επιτρέψουν την τελική έγκριση και υιοθέτηση του νέου σχεδίου ΠΕΣΔΑ. Ιδιαίτερα αυτοί της Δυτικής πλευράς της Αττικής, που -και πάλι- καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.

Δημοσιεύουμε σήμερα την μελέτη του κ. Στέλιου Ψωμά που έγινε για λογαριασμό του  Ελληνικού γραφείου της greenpece και θα επανέλθουμε γιατί το επικαιροποιημένο σχέδιο περιλαμβάνει και άλλα καλούδια που αφορούν την δυτική Αθήνα. 

ολόκληρη η μελέτη εδώ : https://astrosparalio.gr/uploads/485797.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου