Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τι τρέχει με την WATT ; του Θωμά Μπιζά.



Η δημόσια διαβούλευση για  την  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Τροποποίηση υφιστάμενου ΚΔΑΥ και επέκτασή του με μονάδα βιολογικής επεξεργασίας για βιοξήρανση στερεών απορριμμάτων και παραγωγή-τυποποίηση SRF/RDF» στη θέση Σκαλιστήρι του Δ. Φυλής Ν. Αττικής» της εταιρείας WATT AE έληξε στις 6/12/16.
Να θυμίσουμε πως το υφιστάμενο ΚΔΑΥ που θέλει να μετατρέψει σε μονάδα επεξεργασίας η WATT ,  βρίσκεται εντός της ΟΕΔΑ Φυλής σε χώρο που της είχε παραχωρηθεί από τον δήμο Φυλής το 2003.

 Να θυμίσουμε επίσης πως η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ με απόφασή της στις 2/12/16 τάχθηκε κατά της αδειοδότησης της μονάδας υστέρα από τεκμηριωμένη εισήγηση  των τεχνικών υπηρεσιών .
Ο  δήμαρχος  Φυλής  ο οποίος απουσίαζε από την συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ,  δεν έφερε το θέμα της αδειοδότησης της WATT στο δημοτικό συμβούλιο παρά το γεγονός πως η μονάδα αυτή βρίσκεται σε χώρο του δήμου Φυλής.   
Ο δήμαρχος αποφεύγει να εκτεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και προτιμά να υποστηρίζει παρασκηνιακά την δραστηριότητα της  WATT.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες της ΠΡΩΣΥΝΑΤ και του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ τα δημοτικά συμβούλια και οι αντιπεριφερειάρχες της δυτικής Αθήνας και της Αττικής,  απέφυγαν να πάρουν θέση στο ζήτημα.
Ερωτηματικά υπάρχουν  και γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  που όφειλε να έχει συζητήσει την εν λόγω ΜΠΕ ,δεν  το έχει κάνει ακόμα ένα μήνα μετά την λήξη της δημόσιας διαβούλευσης και  έτσι η υπόθεση βρίσκεται στην διεύθυνση περιβαλλοντολογικής αδειοδότησης  του υπουργείου ενέργειας χωρίς  την γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου.
Τα «σημάδια» λοιπόν δεν είναι καλά γιατί η αναμφισβήτητα  θετική απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ,  δεν φαίνεται να συγκινεί και τους  υπόλοιπους  παράγοντες στα δυτικά.
 Για να ξέρουμε γιατί  μονάδα μιλάμε,  να πούμε  πως η μονάδα που θέλει να κάνει η WATT  στην Φυλή , είναι 82.000  ty , δηλαδή αρκετά μεγαλύτερη από την μονάδα επεξεργασίας του Γραμματικού.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου