Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ολοταχώς στα βράχια ! Το σενάριο της Γ Φάσης καίγεται στην φωτιά που άναψε το σκάνδαλο του δήμαρχου Φυλής.


Στον ΕΔΣΝΑ υπήρχε ένα “έθιμο” που το τηρούσαν πάντα. Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες , διαβεβαίωναν τις διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ πως ο ΧΥΤΑ αντέχει για κάποια χρόνια ακόμα ενώ γνώριζαν πως δεν είναι αλήθεια .

Άφηναν έτσι την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και λίγο πριν σκάσει το καράβι στα βράχια , αποφάσιζαν με το μαχαίρι στον λαιμό να επεκταθεί η εγκατάσταση για να μην μείνουν τα σκουπίδια της Αττικής στους δρόμους.
Το “έθιμο” συμπεριλάμβανε και απ ευθείας αναθέσεις στον γνωστό εργολάβο γιατί δεν υπήρχε χρόνος για κανονικές διαδικασίες και δημόσιους διαγωνισμούς.
Όμως αυτή την φορά το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την αποκάλυψη του σκανδάλου της απόκρυψης των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ από τον δήμαρχο της Φυλής, χάλασε τα σχέδια αυτών είχαν επεξεργαστεί το σενάριο της επέκτασης στην Γ Φάση λόγω “έλλειψης άλλου χώρου” στην Αττική.
Μετά τις τρομερές αποκαλύψεις για την ρύπανση στην Φυλή , κανείς δεν μπορεί τώρα να πάρει απόφαση για νέα χωματερή στην περιοχή .
Το σενάριο της Γ Φάσης καίγεται στην φωτιά που άναψε το σκάνδαλο του δήμαρχου Φυλής.
Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΧΥΤΑ είναι κυριολεκτικά απελπιστική . Η εναπόθεση γίνεται σε ελάχιστο χώρο παράλληλα με εργασίες εκβραχισμών και εκβάθυνσης και ο θεός να βάλει το χέρι του μην γίνει κανένα ατύχημα .
Ο εναπομείναν χώρος στην Β Φάση είναι ζήτημα αν θα αντέξει ως το τέλος του 2018 .
Η κυβέρνηση συζητά (με ποιους άραγε;) τα σενάρια των νέων ΧΥΤΥ και του εναλλακτικού ΧΥΤΑ που θα γίνει μέχρι να ετοιμαστούν οι νέοι ΧΥΤΥ και κάθε μέρα που περνάει το καράβι του ΕΔΣΝΑ πάει ολοταχώς στα βράχια .
Η εφιαλτική κρίση των σκουπιδιών στην Αττική είναι πλέον αναπόφευκτη .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου