Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Έκκληση για δυναμικές κινητοποιήσεις για το ΧΥΤΑ Φυλής απευθύνουν φορείς της Δυτικής Αττικής. «Να γίνει η Φυλή… Κούγκι»

ΧΥΤΑ Φυλής, απορρίμματα, σκουπίδια
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να δοθούν στη δημοσιότητα οι μελέτες με τα αποτελέσματα για την περιβαλλοντική επιβάρυνση από το ΧΥΤΑ Φυλής, να αποτραπεί η επέκταση στην Γ΄ φάση και να απομακρυνθεί ολόκληρη η εγκατάσταση από τη Φυλή, καλούν τον κόσμο φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής.
Όπως τόνισαν σε σχετική συζήτηση στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, η πρώτη κινητοποίηση πρέπει να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων και συλλόγων, το επόμενο βήμα θα είναι μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία (σε περίπου 20 μέρες) και το τρίτο στάδιο μια δυναμική κινητοποίηση σε κεντρικό επίπεδο.

«Στη Φυλή πρέπει να γίνει… Κούγκι! Να βγουν όλοι στους δρόμους, να μη μείνουν αμέτοχοι. Αν δεν κινηθούμε, θα αποφασιστεί η επέκταση στην Γ΄φάση» τόνισαν και υπενθύμισαν ότι ανάλογες κινητοποιήσεις το 2005 απέτρεψαν την περαιτέρω εναπόθεση της λυματολάσπης στη χωματερή. «Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα και για να σπάσει χρειάζεται να κλείσει όλη η εγκατάσταση της Φυλής» ανέφεραν και διερωτήθηκαν γιατί παρόλο που «η περιοχή καρκινώνεται, τοξινώνεται και υποφέρει, δεν κινητοποιούνται οι κάτοικοι, όπως κινητοποιήθηκαν έγκαιρα σε άλλες περιοχές».

ΠΗΓΗ:  http://doxthi.gr/57157/ekklisi-gia-dynamikes-kinitopoiiseis-gia-to-chyta-fylis-apeythynoyn-foreis-tis-dytikis-attikis-na-ginei-i-fyli-koygki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου