Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

έχει τσακωθεί με την αλήθεια ο δήμαρχος της Φυλής ! έκανε Photoshop στην απάντηση της ΕΕΑΕ ! δελτίο τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


πολλαπλά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς

Με τη «γίδα στην πλάτη» πιάστηκε ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς, αφού τα συνεχόμενα ψεύδη του -για την απόκρυψη των μελετών για το ΧΥΤΑ- καταρρέουν, το ένα μετά το άλλο. Θυμίζουμε:
·       Στην πρώτη «διερευνητική» συνάντηση με το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (5/3/2018), ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν υλοποιήθηκε και ότι μελέτες δεν υπάρχουν.
·       Στη δεύτερη συνάντηση (19/3/2018), παραδέχθηκε ότι οι μελέτες εκπονήθηκαν, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν τις έχει στην κατοχή του! Υποσχέθηκε ότι θα τις αναζητήσει αυθημερόν και ότι θα ενημερώσει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η δέσμευση δεν τηρήθηκε. Άλλο ένα ψέμα.
·       Στις 28/3/2018, αρκετές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (20/3/2018) έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίζονταν ότι η μελέτη -που ο ίδιος ανέθεσε και παρέλαβε το Νοέμβρη του 2015- δεν ήταν αξιόπιστη. Επικαλέστηκε, γι αυτό το σκοπό, έγγραφο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, η οποία αμφισβητούσε τη μέθοδο που ακολουθήθηκε -κατά συνέπεια και τα συμπεράσματα της μελέτης- ειδικά για τα ραδιονουκλίδια και όχι για το σύνολο των ευρημάτων.


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζήτησε (30/3/2018) διευκρινίσεις από την ΕΕΑΕ, η οποία απάντησε στις 2/4/2018, ως εξής:
·       Το αίτημα του κ. Παππού στην ΕΕΑΕ, για την αξιολόγηση της μελέτης, υποβλήθηκε στις 20/3/2018.
·       Η απάντηση της ΕΕΑΕ στο δήμο Φυλής δόθηκε στις 28/3/2018, με α.π. Α.γ./414/3928/28.3.2018.
Το μόνο που πέτυχε ο κ. Παππούς ήταν να προσθέσει ένα ακόμη ψέμα στη συλλογή του. Απέκρυψε την ημερομηνία του αιτήματός του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αξιολόγηση της μελέτης από την ΕΕΑΕ είχε γίνει αμέσως μετά την παραλαβή της, για να μπορεί να δικαιολογήσει την απόκρυψή της. Για τον ίδιο λόγο «έσβησε» αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία από το έγγραφο της ΕΕΑΕ που δημοσιοποίησε.
Τώρα πρέπει ο κ. Παππούς να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος και για τη σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων, που συνδέονται με σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των  πολιτών και την τραγική υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής. Με τι προσόντα και με τίνος την εξουσιοδότηση αποφάσισε να χειριστεί προσωπικά και με αδιαφάνεια ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;
Τι λένε, αλήθεια, για όλα αυτά οι υπόλοιπες παρατάξεις, οι πολιτικές οργανώσεις και οι φορείς του δήμου Φυλής; Γιατί απουσιάζει η παραμικρή ανακοίνωση - τοποθέτηση; Γιατί δεν έχει ακόμη υποβληθεί αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Φυλής;
Πόσο πιο ανεύθυνη μπορεί να γίνει η στάση της περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, που αρκέστηκε να επαναλάβει τη διαπίστωση της επιτροπής αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι  η επί μισό αιώνα λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής αναμφισβήτητα αποτελεί «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου»; Ούτε λέξη για τη δημοσιοποίηση των μελετών του δήμου Φυλής. Ούτε λέξη για τις δικές τους ευθύνες για τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης, για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, για την επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, για την ενθάρρυνση της κατασκευής νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του ΕΜΑΚ, χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Οι υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου υγείας που βρίσκονται και τι τους εμποδίζει να παρέμβουν αυτεπάγγελτα; Ο λαλίστατος, όταν πρόκειται για τις ΣΔΙΤ και την καύση, υπουργός περιβάλλοντος κ. Φάμελλος γιατί δεν ενεργοποιείται, όταν τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου τους έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;
3/4/2018
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου