Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

όχι άλλο κάρβουνο !

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΕΣΔΑ σελ. 132 πίνακας 31 


Επειδή ακούγονται διάφορες μπούρδες  για την (προβλεπόμενη όπως λένε ορισμένοι  άσχετοι που δεν έχουν διαβάσει το ΠΕΣΔΑ)  μείωση  των  ΑΣΑ που θα μας επιτρέψει να επιμηκύνουμε  την διάρκεια της ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής,  παρουσιάζω το γράφημα με την προβλεπόμενη παραγωγή των ΑΣΑ για το 2020.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ λοιπόν (σελ. 131.  Προβλέψεις παραγωγής αποβλήτων αστικού τύπου) , το 2020 θα έχουμε 1.893.617 τόνους  ΑΣΑ (αστικά στερεά απόβλητα). 
Όποιος διαβάσει αυτά τα νούμερα,  εύκολα καταλαβαίνει,  ότι  αυτό που λέγεται πως τάχα η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής θα εξαρτηθεί από την μείωση του όγκου των ΑΣΑ που οδεύει προς τον ΧΥΤΑ Φυλής ,  είναι μια σκέτη ανοησία.
Το 2020 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΕΣΔΑ θα έχουμε αύξηση και όχι μείωση των παραγόμενων ΑΣΑ .
Με δεδομένο πως ο ΧΥΤΑ της Φυλής θα έχει γεμίσει μέχρι τις αρχές του 2019,  το ερώτημα είναι,  που θα μπορούμε να θάψουμε με ασφαλή τρόπο 1.900.000 που παράγουμε τον χρόνο ή 6.000 που παράγουμε την ημέρα;
Ακόμα και να είχαμε έτοιμους τους δυο ΧΥΤΑ  συνολικής δυναμικότητας  400.000 τόνων (ένα ΧΥΤΑ ανατολικά και ένα ΧΥΤΑ δυτικά) που προβλέπει το ΠΕΣΔΑ ,   τους υπόλοιπους 1.400.000 τόνους τι θα τους κάναμε;
Αυτοί που τα λεν αυτά έχουν άλλα κατά νου..  Σε λίγους μήνες (ή και σε λίγες εβδομάδες) θα πουν : αφού ο λαός δεν έχει περιβαλλοντική παιδεία για να μειώσει από μόνος του τα σκουπίδια που παράγει και αφού κανείς δήμαρχος (εκτός του δημάρχου Φυλής) δεν θέλει ΧΥΤΑ στα μέρη του , ας επεκτείνουμε τον ΧΥΤΑ Φυλής να ξεμπερδέψουμε.
Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο..

Θ. Ε. Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου