Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ως εδώ και μη παρέκει !


Αυτό είναι το μήνυμα θα στείλει η αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία των Άνω Λιοσίων : ως εδώ και μη παρέκει !
Μαζί με την χωματερή εξαντλήθηκε και η υπομονή μας .
Περιμέναμε να εγκριθεί το ΠΕΣΔΑ, μετά περιμέναμε να μελετηθούν τα λατομεία της Αττικής, μετά περιμέναμε να υπάρξει  μια προσωρινή λύση ενός ΧΥΤΑ μέχρι να ετοιμαστούν  οι νέοι   χώροι που ΘΑ  εξαγγελθούν .. Τελικά περιμέναμε άδικα.
Φτάσαμε τον Μάιο του 2018 και το μόνο που έγινε  ήταν  να επεκταθεί ο ΧΥΤΑ κατά 108 στρέμματα και να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΜΑΚ κατά 150.000 τόνους τον χρόνο.
Και δεν φτάνει αυτό ! τώρα ακούγεται πως υπάρχουν σκέψεις και για νέα «εσωτερική» επέκταση που θα δώσει και άλλη παράταση ζωής στον ΧΥΤΑ !

Και μετά την «εσωτερική» επέκταση θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για την  μεγάλη επέκταση που είναι και ο διακαής πόθος του λόμπι  και των παρατρεχάμενων . Ο στόχος τους είναι να κάνουν   ΝΕΑ  χωματερή  στην Γ Φάση και για αυτό τα κάνουν όλα.
Όμως  κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει…  οι άνθρωποι της περιοχής έκαναν υπομονή και πίστεψαν ένα σωρό υποσχέσεις ,  όμως  οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και η υπομονή τους εξαντλήθηκε.
Το ποτήρι ξεχείλισε με την αποκάλυψη της αθλιότητας του δήμαρχου της Φυλής που έκρυβε τις μελέτες  για την ρύπανση που προκαλεί ο ΧΥΤΑ για πάνω από δυο χρόνια.
Δυο μήνες μετά την αποκάλυψη της αθλιότητας  και των όσων ακολούθησαν με την παραποίηση εγγράφων  του Δήμου και της ΕΕΑΑ και η πολιτεία αντί να ζητήσει το κεφάλι του δημάρχου, εξακολουθεί να τον καλύπτει και να μην μιλά.
Η αθλιότητα και του δημάρχου της Φυλής αλλά και η συγκάλυψη από την πλευρά της πολιτείας  αποκαλύπτει πως   «στηρίχτηκε» τόσα χρόνια το έγκλημα της Φυλής. Με ψέματα και με εκβιασμούς πίσω από τις πλάτες μας.
Δεν απέκρυπταν απλά την αλήθεια για την ρύπανση της περιοχής . Χρησιμοποιούσαν τις μελέτες για την ρύπανση που έχει προκληθεί  για να εκβιάζουν.
Έπαιζαν με  τις ζωές των ανθρώπων σαν να παίζουν πόκερ. Έκρυβαν άσσους στα μανίκια και έκαναν μπλόφες.
 Αυτά θα πρέπει εμείς τώρα να τα τελειώσουμε.
Να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση , την περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Φυλής . Ως εδώ και μη  παρέκει !
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Να δημοσιοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι μελέτες για την ρύπανση  και  να καταλογισθούν ευθύνες για την απόκρυψη . Δεν είναι απλά ηθικό χρέος της πολιτείας αυτό.
Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες και να ενημερωθεί υπεύθυνα ο πληθυσμός.  
Καμιά νέα επέκταση στον ΧΥΤΑ δεν είναι αποδεκτή .  Ούτε «εσωτερική» , ούτε «εξωτερική» στην Γ Φάση.
Η Δυτική Αττική το έχει πληρώσει το χρέος της με το παραπάνω. Ήρθε η ώρα σταματήσει το έγκλημα της εγκατάστασης της Φυλής.
Το μήνυμα αύριο το βράδυ πρέπει να είναι ξεκάθαρο και δυνατό. Ως εδώ και μη  παρέκει !

Θωμάς του Εμμανουήλ  Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου