Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Να καταργηθούν αμέσως οι υπέρογκες αντισταθμιστικές εισφορές των ΟΤΑ της Αττικής. (Σχόλιο)
ΣΧΟΛΙΟ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που "ανέβηκε" στο facebook  : εχτές σε μια συνεδρίαση παρωδία του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ (έλειπαν όλοι οι δήμαρχοι που είναι μέλη του Δ.Σ και ήταν παρόντα 24 από τα 61 μέλη) ,  αποφασίστηκε η χρέωση των δήμων να γίνεται με  49 ευρώ τον τόνο , από 44 ευρώ που γινόταν έως σήμερα. Πάλι το εύκολο θύμα είναι οι πολίτες .
Όλα αυτά την ώρα που τα  39.470.000 από τα 78.682.774 ευρώ που εισπράττει  ο ΕΔΣΝΑ πηγαίνουν στο τρύπιο πηγάδι των αντισταθμιστικών και άλλα 18.000.000 για το περίφημο ΕΜΑΚ που το πληρώνουμε χρυσάφι χωρίς λόγο.
Το 75% των εσόδων του ΕΔΣΝΑ πάνε στα  αντισταθμιστικά και στο ΕΜΑΚ και δεν νοιάζεται κανείς.
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.

Δελτίο τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,  με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ με θέμα το  κόστος διαχείρισης του  έτους 2017 και  τον ορισμό της τιμολογιακής πολιτικής των υπηρεσιών  του ειδικού διαβαθμιδικού συνδέσμου του  νομού Αττικής .

Τα υπέρογκα  ποσά  που διαθέτουν οι ΟΤΑ της Αττικής για αντισταθμιστικές εισφορές  θα πρέπει να διατεθούν για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης  προκειμένου  να αλλάξει το  παρωχημένο και συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης των στερών αποβλήτων στην περιφέρεια της Αττικής.
Οι ΟΤΑ της Αττικής ,  σε συνθήκες οικονομικής  ασφυξίας,  διέθεσαν μόνο για το 2017 το τεράστιο ποσό των 39.470.000 ευρώ για αντισταθμιστικές εισφορές ,  ενώ  για το συνολικό κόστος λειτουργίας του ΕΔΣΝΑ διέθεσαν  άλλα  39.228.618 ευρώ.
Μόνο με τα   χρήματα που διαθέτουν οι ΟΤΑ για αντισταθμιστικές εισφορές  (τα οποία προέρχονται από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες ) , οι ΟΤΑ της Αττικής θα μπορούσαν να υλοποιήσουν το σύνολο των τοπικών τους σχεδίων (ΤΣΔ) πράγμα που σημαίνει πως θα μπορούσαν να έχουν μειωθεί στο μισό τα σύμμεικτα απορρίμματα που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ Φυλής και να  έχουμε ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και δημοτικές δομές ανακύκλωσης.
Τα μεγέθη είναι κυριολεκτικά ασύλληπτα : Ο Δήμος Άνω Λιοσίων από το 1993 έως το 2001 εισέπραξε ως αντισταθμιστικά  51.150.903.958 δισεκατομμύρια δραχμές και από το 2002 έως σήμερα,  ο ενιαίος Δήμος Φυλής  περίπου  600.000.000 εκ. ευρώ !
Πέραν τούτου, τα μυθικά αυτά ποσά που έχουν αποδοθεί στον δήμο Φυλής, δεν έχουν αξιοποιηθεί ούτε κατ ελάχιστο σε έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας και αποκατάστασης. Για την ακρίβεια δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ  από τα τεράστια ποσά που προαναφέραμε.
Η συνέχιση  αυτής της πολιτικής  από τον ΕΔΣΝΑ και την ΠΕΔΑ  χτυπά   χωρίς κανένα λόγο τα κουτσουρεμένα λόγω των μνημονιακών  πολιτικών λαϊκά  εισοδήματα , περιορίζει  της δυνατότητες των ΟΤΑ της Αττικής και συντηρεί την διαφθορά και την σπατάλη πολύτιμων οικονομικών πόρων .
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ , τα μέλη της ΠΕΔΑ και τα δημοτικά συμβούλια να βάλουν ένα οριστικό τέλος σε αυτό τον παραλογισμό.

ΔΥΤΙΚΟ – ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. ΑθήναςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου