Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αποκατάσταση «κοροϊδία» του ΧΥΤΑ Φυλής .


 

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δήμαρχου Φυλής και του εργολάβου που θα αναλάβει να  μετατρέψει τον ΧΑΔΑ και τους ΧΥΤΑ  Άνω Λιοσίων σε «Περιβαλλοντικό και  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Πάρκο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Φυλής «Το έργο αυτό είναι ο προάγγελος και για τα επόμενα που θα αφορούν και τον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ έχει φέρει πολλές αναβολές στην κατάθεση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου  Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής».

 Η υπογραφή της σύμβασης, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ανάμεσα στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον εργολάβο που πήρε το έργο , θα πραγματοποιηθεί ενώπιον των Υπουργών  Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστα Σκρέκα, του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το πως σχετίζεται η υπογραφή της σύμβασης με τις αναβολές στην κατάθεση του ΠΕΣΔΑ το γνωρίζουν μόνο τα μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ (ανάμεσά τους είναι και ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς).

Όμως το αν αυτή η σύμβαση είναι «προάγγελος και για τα επόμενα που θα αφορούν τον ΧΥΤΑ» το γνωρίζουμε καλά και εμείς .

Η λεγόμενη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ είναι μια απάτη προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι για αυτά που πρόκειται να  συμβούν το επόμενο διάστημα .

 Δηλαδή  η κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ που αποφασίστηκε το 2019  και  η εγκατάσταση του «πάρκου κυκλικής οικονομίας»  που θα γίνει πλησίον του σημερινού ΧΥΤΑ και θα περιλαμβάνει το θηριώδες σκουπιδοεργοστάσιο του κεντρικού τομέα Αθηνών και ένα ακόμα ΧΥΤΑ που αυτή τη φορά θα ονομάζεται ΧΥΤΥ.  

Οι ίδιοι άνθρωποι που αποφάσισαν να γίνουν όλα αυτά στη δυτική Αθήνα, θα μαζευτούν την Τρίτη να μας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά λέγοντας πως κλείνει η Φυλή.

Κάποιοι  θα κάνουν χρυσές δουλειές με τα φωτοβολταϊκά και όσο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση που ζητάμε τόσα χρόνια,  απλά δεν θα γίνει ποτέ.

Εμείς παλεύαμε για μια πραγματική περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής δηλαδή να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά η εγκατάσταση και η ευρύτερη περιοχή.

Παλεύαμε για να γίνει  η περιοχή όπως ήταν πριν ξεκινήσουν να θάβονται σκουπίδια και να γίνονται εγκαταστάσεις επεξεργασίας σκουπιδιών. Μια περιοχή με εξαιρετικό κλίμα , με φυσικό κάλλος και με σπουδαία αρχαιολογικά στοιχεία όπως το τείχος του Δέματος.

Για να γίνει κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι γιατί όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή έχουν ταφεί εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών.

Απαιτούνται ολοκληρωμένες και αξιόπιστες μελέτες από σοβαρά επιστημονικά ιδρύματα . Απαιτείται μακροχρόνια περιβαλλοντική παρακολούθηση των χώρων ταφής.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για την συνολική αποκατάσταση της ευρύτερη περιοχής .

Πάνω από όλα και πριν από όλα απαιτείται να κλείσει ολόκληρη η εγκατάσταση της Φυλής και να απαγορευτεί οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται μα την επεξεργασία και την διάθεση των απορριμμάτων.

Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με αποκαταστάσεις χωματερών σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και στη χώρα μας.

Τα γνωρίζουν και πολλά  στελέχη του υπ. Περιβάλλοντος , του τεχνικού επιμελητηρίου και του ΕΔΣΝΑ τα οποία σιωπούν για δικούς τους λόγους.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος της Φυλής κοροϊδεύει προκλητικά εκμεταλλευόμενος την ανοχή του πολιτικού συστήματος και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

Προς το παρών περιμένουμε να παρακολουθήσουμε το show της Τρίτης και τα πρόσωπα που θα δώσουν το παρόν και θα επανέλθουμε .. 

 

 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου