Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Γραφειοκρατία ή συγκάλυψη ;

 

Στις 10/11 αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ μαζί με τον βουλευτή του ΜεΡΑ25 κ. Αρσένη επισκεφτήκαμε την εγκατάσταση της ΟΕΔΑ Φυλής  με σκοπό  τη διερεύνηση των συνθηκών ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής.  

 Στις 18/11  με επιστολή μας ενημερώθηκαν οι  επιθεωρητές περιβάλλοντος  για τα όσα διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στο ΧΥΤΑ και ταυτόχρονα υποβάλλαμε  αίτημα  διενέργειας περιβαλλοντικού ελέγχου προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα και να βεβαιωθεί η υπηρεσία  για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην εγκατάσταση του ΟΕΔΑ Φυλής.

14 μέρες αργότερα (1/12) και αφού τηλεφωνήσαμε στην κ. Σοφία Ελευθεριάδου προϊσταμένη του σώματος ,  το αίτημα διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

7 μέρες αργότερα (8/12) επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο του τμήματος Υδροοικονομίας ο οποίος μας είπε πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι επιθεωρητές διαβίβασαν  το αίτημα στο τμήμα του.

Μας ενημέρωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί από τους επιθεωρητές κάποιος έλεγχος στην εγκατάσταση και ότι έχουν διαπιστωθεί κάποιες  παραβάσεις  και έχουν βεβαιωθεί κάποια πρόστιμα , αλλά δεν γνωρίζει αν αυτές οι παραβάσεις αφορούν τα καταγγελλόμενα,   ή αφορούν άλλους χώρους και δραστηριότητες εντός της εγκατάστασης .

Μέχρι σήμερα , 24 μέρες μετά την καταγγελία , ακόμα περιμένουμε απάντηση και δεν γνωρίζουμε αν οι επιθεωρητές επελήφθησαν της υπόθεσης  ή τι άλλες ενέργειες έχουν κάνει .

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός περιβάλλοντος κ. Αμυράς στη βουλή απαντώντας στον κ. Αρσένη  είπε  ότι 5 μήνες πριν , στις 7/7/21,  έγινε έλεγχος στον ΧΥΤΑ, το ΕΜΑΚ , τον Αποτεφρωτήρα και τη μονάδα Βιοαερίου και  οι επιθεωρητές διαπίστωσαν κάποιες παραβάσεις και εισηγήθηκαν την επιβολή κάποιων προστίμων.

Φυσικά δεν ενημέρωσε τον βουλευτή σε τι αφορούσαν οι παραβάσεις και αν επιβλήθηκαν τελικά τα πρόστιμα .

Σημειώνουμε ότι εμείς ζητήσαμε έλεγχο και στην περιοχή αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Άνω Λιοσίων γιατί εκεί υπάρχει ένας ανοιχτός κρατήρας με λυμματολάσπη και ρωτάμε αν είναι νόμιμο να μην έχει αποκατασταθεί ο χώρος από το 2005 και να παραμένει ο κρατήρας ανοιχτός.

 Στην  περιοχή του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ Άνω Λιοσίων κατά την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε πως αναδύονται από το έδαφος τοξικοί καπνοί και φαίνεται το έδαφος να βράζει. Σημειωτέον πως στον αποκατεστημένο  ΧΑΔΑ Λιοσίων , έχουν σταματήσει να θάβονται σκουπίδια από τις αρχές της δεκαετίας του 90.

Εννοείται πως για όλα αυτά θα ενημερωθεί και ο εισαγγελέας περιβάλλοντος και το αρμόδιο τμήμα της βουλής .

Αλλά είναι σίγουρο πως όσο δεν ενδιαφέρονται και οι  δήμαρχοι της περιοχής  και οι άλλοι βουλευτές του δυτικού τομέα και οι τοπικοί σύλλογοι κλπ κλπ  θα εξακολουθεί να μην ιδρώνει το αυτί τους .

Θα εξακολουθούν να μας δηλητηριάζουν και να μας κοροϊδεύουν και από πάνω .

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου