Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Και οι μεταφορικές εταιρείες του Ελαιώνα στη Φυλή!

 


Δεν φτάνει η εγκατάσταση τέρας της Φυλής , δεν φτάνει ο ΟΔΔΥ , δεν φτάνει το νέο θηριώδες σκουπιδοεργοστάσιο , τώρα θέλουν να μαζέψουν και όλες τις μεταφορικές από τον Ελαιώνα και το Ρέντη και να τις φέρουν στη Φυλή!

Φυσικά όλα αυτά γίνονται σε συνεννόηση με το δήμαρχο Φυλής που αποφασίζει μόνος του χωρίς να ρωτά ούτε καν το δημοτικό του συμβούλιο .

 Παλιότερα υπήρχαν σενάρια για «μεταφορά» των υπηρεσιών αυτό στο Θριάσιο, ή στον Ελαιώνα, όταν η περιοχή αναμορφωθεί αλλά τώρα βρήκαν τα εύκολα θύματα που δεν αντιδρούν . Τώρα εκτός από τα χιλιάδες απορριμματοφόρα που περνούν τη δυτική Αθήνα για να πάνε στη χωματερή θα έχουμε και χιλιάδες φορτηγά μεταφορικών εταιρειών για 30 χρόνια τουλάχιστον.

Σε μια μεγάλη επένδυση σε ακίνητο της Αττικής που θα αποτελέσει «ένα σημαντικό logistic center» αναφέρθηκε προχτές η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατά την διάρκεια συνάντησης της νέας διοίκησης του Ταμείου με δημοσιογράφους.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το Ταμείο το 2022 αναλαμβάνει μέσω της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) την ωρίμανση ενός σημαντικού ακινήτου στην Αθήνα, με το αποτέλεσμα της διαδικασίας, βάσει σχεδίων και πρότασης των συναρμόδιων φορέων και του ΤΑΙΠΕΔ, να είναι οι διαμεταφορείς να «μετακομίσουν» στο δήμο Φυλής, κοντά σε έκταση του ΟΔΔΥ.

Πρόκειται για ακίνητο του ΟΔΔΥ στη Φυλή στην Αττική που βρίσκεται πάνω στην Αττική Οδό και είναι περίπου 600 στρέμματα. Η ωρίμανση του διαγωνισμού θα τρέξει μέσα στο 2022 και θα υλοποιηθεί με το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι μέσα στο 2023 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εμπορευματικό κέντρο στο οποίο θα θελήσει να προσελκύσει τους διαμεταφορείς που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η Μονάδα Ωρίμανσης Έργων (PPF), επικεφαλής της οποίας είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, θα αναλάβει την ωρίμανση του ακινήτου όπου βέβαια θα απαιτηθούν σειρά ρυθμίσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου