Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ασπρόπυργος: 2 χρόνια μετά, η φωτιά ακόμη σιγοκαίει στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Κάτω από αντίξοες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής

Όπως καταγγέλλουν, το εργοστάσιο ανακύκλωσης που είχε καεί πριν από δύο χρόνια, ακόμη «καπνίζει»σε συγκεκριμένα σημείαμε αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και να εισπνέουν τοξικές ουσίες.
Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο ακόμη υπάρχουν εστίες που …σιγοκαίνε. Σε άλλα σημεία «καπνίζει». Η περιοχή μυρίζει τοξικά. Τι κι αν το κτήριο πήρε φωτιά τον Ιούνιο του 2015…
«Δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Το κράτος δεν κάνει τίποτα»καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ασπροπύργου Αναστάσης Παπαδόπουλος δηλώνει:
«Το τι εισπνέουμε δεν  το ξέρει κανείς. Είναι τοξικά, χημικά. Στην περιοχή έχουν γεμίσει όλοι με άσθματα και καρδιακές προσβολές από αυτό τον καπνό». Οι εργαζόμενοι των εργοστασίων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο, υποφέρουν.»
«Αν φυσάει από εδώ είμαστε με μάσκες. Αν φυσάει αλλού είναι άλλοι με μάσκες.Παρακαλάμε να εισπνέουν οι άλλοι για να μην εισπνέουμε εμείς. Αυτά τα βουνά από τα καμμένα, από την ανακύκλωση αυτό έχει κουφώσει μέσα, έχει βρει διεξόδους ο καπνός, μέσα καίει ακόμα. Έχει και φωτιά, την περίοδο του καύσωνα  είχε κανονική φωτιά» δηλώνει εργαζόμενος της περιοχής.
Μέσα στον Ασπρόπυργο οι κάτοικοι παρακαλάνε να φυσήξει προς την αντίθετη κατεύθυνση ο άνεμοςγια να μπορέσουν λίγο να …ανασάνουν! Υπάρχουν φορές που ο καπνός καλύπτει όλη τη δυτική Αττική. «Το βράδυ μυρίζει πιο πολύ!  Όλη μέρα, όλη μέρα…  Και τι να κάνουμε; Να φύγουμε από τον τόπο μας;»αναρωτιέται ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής.
Η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Μάλιστα φαρμακοποιός της περιοχής, ο κ. Αναστάσης Γκιόκας,  επισημαίνει ότι αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα και ειδικά μικρά παιδιά.
«Εγώ είμαι 30 χρόνια δεν το έχω ξαναδει, τώρα τελευταία έχει επιδεινωθεί. Από 2, 3 ετών και πάνω παίρνουν εισπνοές»τονίζει.
Η περιοχή ήταν ήδη επιβαρυμένη καθώς εκεί υπάρχουν αρκετά εργοστάσια, η κατάσταση όμως έγινε ακόμη πιο τραγική τα τελευταία δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ:  http://thriassio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου