Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το λατομείο Μουσαμά και η απαράδεκτη στάση των δημάρχων της περιοχής.



Στις 26 Ιουνίου 10 μέλη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κατέθεσαν γραπτά αιτήματα προς τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού προκειμένου να συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια το θέμα του λατομείου Μουσαμά. Αντίστοιχο αίτημα κατατέθηκε και στον δήμο Πετρούπολης.
Δείτε εδώ την αίτηση: http://anntilogos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_26.html .
Από τότε έχουν  περάσει 20 μέρες και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων (εννοείτε σε συνεννόηση με τους δημάρχους)  δεν αξιώθηκαν να φέρουν το  το θέμα για συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια.  

Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά  πως  από το 3ο παραδοτέο της σχετικής μελέτης για τα ανενεργά λατομεία , προκύπτει πως ανάμεσα  στους προτεινόμενους χώρους για νέους ΧΥΤΑ υπάρχουν αρκετοί χώροι  της Δυτικής Αττικής.
Ανάμεσά τους, εξέχουσα θέση έχει το λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής, σε επαφή με τον οικισμό της Ζωφριάς και σε άμεση γειτνίαση με πολλές άλλες κατοικημένες περιοχές των δήμων Φυλής, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Για να μην νομίζουν πως κινδυνολογούμε τους παραδόθηκε  σε CD αντίγραφο της μελέτης .
Αναρωτιέμαι . Μήπως νομίζουν  πως το θέμα δεν τους αφορά;
Καταλαβαίνουν άραγε τις  τραγικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περιοχή αν τελικά το λατομείο του Μουσαμά γίνει ΧΥΤΑ;
Γνωρίζουν και παρ όλα αυτά αδιαφορούν; Έχουν διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να γίνει νέος ΧΥΤΥ στο λατομείο; Και αν έχουν γιατί δεν ενημερώνουν τα δημοτικά τους συμβούλια;
Τι φοβούνται τελικά; Μήπως δεν είναι και τόσο σίγουροι και φοβούνται να δεσμευτούν απέναντι στα δημοτικά συμβούλια πως δεν θα δεχτούν να γίνει ΧΥΤΑ το λατομείο Μουσαμά ;
Γιατί δεν θέλουν τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής να ζητήσουν την εξαίρεση του Λατομείου Μουσαμά τώρα που έχουν στα χέρια τους  την μελέτη και που δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για τους χώρους; 
Και καλά ο δήμαρχος της Φυλής που είναι προκλητικά yes man γιατί παίρνει τα σκουπιδοαντισταθμιστικά και τα  εκατομμύρια για τις αναπλάσεις και τους θρησκευτικούς τουρισμούς.
Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων –Καματερού; Ο δήμαρχος της Πετρούπολης;
Αυτοί για ποιον λόγο δεν παίρνουν μια απόφαση στο δημοτικό τους συμβούλιο που να λέει ΟΧΙ στο λατομείο Μουσαμά; 
 Υπάρχουν απαντήσεις ; ή μήπως η απάντηση βρίσκεται στην τσίπα; 
 
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου