Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τι κάνουμε τώρα εδώ στα δυτικά;



Ο κίνδυνος είναι διπλός . Έτσι όπως πάει το πράγμα,  και κρίση σκουπιδιών θα έχουμε και νέα επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής  . Όποιος  υποβαθμίζει  αυτόν τον κίνδυνο ή κάνει λάθος ,  ή  δεν λέει την αλήθεια. 
 Το λόμπυ των σκουπιδιών ( που δυστυχώς  εξακολουθεί να έχει ισχυρότατες προσβάσεις στους μηχανισμούς και στην αυτοδιοίκηση ),  με πολύ μεθοδικό τρόπο φροντίζει να δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα και αδιέξοδα προκειμένου να αξιοποιήσει τον κίνδυνο  της  κρίσης για να εξυπηρετηθούν τα δικά του συμφέροντα .

Η επιδίωξη του λόμπυ είναι η διατήρηση του απαρχαιωμένου συγκεντρωτικού μοντέλου με βάση την Φυλή που του αποφέρει  τεράστια κέρδη.
Την Φυλή λοιπόν την θέλει πριν από όλους το λόμπυ των σκουπιδιών και πιέζει με κάθε τρόπο για να γίνει και νέα τεράστια επέκταση της εγκατάστασης.
Το λόμπυ μεθοδεύει  και την εγκατάσταση του ΧΥΤΕΑ στην δυτική Αττική στο λατομείο του ΤΙΤΑΝ και το «προβάδισμα» του λατομείου του Μουσαμά.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς.
Πιέζουμε την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής να κλείσουν τον ΧΥΤΑ της Φυλής και να μην επιβαρύνουν με νέες εγκαταστάσεις την δυτική Αθήνα – Αττική;
Πιέζουμε ή αφήνουμε ανενόχλητους το λόμπυ και τους ανθρώπους του να  μεθοδεύουν κρίσεις  , να ζητούν διατήρηση του στάτους  και να οργανώνουν ακόμα και αντιδράσεις για να μην γίνει τίποτα εκτός δυτικής Αττικής;
Ας το σκεφτούν όσοι πιστεύουν πως ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει αλλά για τους δικούς τους λόγους απέχουν  τώρα από τους αγώνες
 Ας αναρωτηθούν ποιόν πολεμούν και ποιόν βοηθούν με την στάση τους . Πάντως ούτε τον πολιτικό τους χώρο προστατεύουν ούτε τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων .
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν έχει την δυνατότητα να κάνει προσφυγές στο ΣτΕ όπως κάνουν οι δήμαρχοι στην Ανατολική Αττική και να οργανώνει τοπικά δημοψηφίσματα. Αυτά θα έπρεπε να τα κάνουν οι δήμοι της δυτικής Αθήνας και της Αττικής.
Μπορούμε όμως με την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα να πιέσουμε και εμείς την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και  να κλείσουν τον ΧΥΤΑ της Φυλής χωρίς να  επιβαρύνουν με νέες εγκαταστάσεις την δυτική Αθήνα.
Μπορούμε να καταθέσουμε χιλιάδες υπογραφές που ζητούν  το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Μπορούμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις στις γειτονιές μας και στο κέντρο της Αθήνας.
Μπορούμε να αναμετρηθούμε με το λόμπυ και να το νικήσουμε γιατί είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Η χτεσινή συγκέντρωση στην Πετρούπολη πρέπει να προβληματίσει πολλούς.
Χωρίς κανένα κάλεσμα από τον τοπικό δήμαρχο, χωρίς την υποστήριξη κανενός κόμματος, χωρίς την παρουσία βουλευτών και λοιπών παραγόντων μαζεύτηκαν εκατοντάδες άνθρωποι (ανάμεσα τους και πολλοί νέοι) για να ζητήσουν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σ .Σ όποιος θέλει μπορεί να συγκρίνει αυτήν την εξαιρετική συγκέντρωση με την συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμαρχος Κρωπίας  που είχε βέβαια πλήθος πολιτικών και άλλων παραγόντων αλλά καμιά σχέση με την ποιότητα της χτεσινής συγκέντρωσης  στην Πετρούπολη. 

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου