Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Έγινε η συνάντηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με την Ρένα Δούρου.



Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Δυτική Αττική αλλά και την ανάγκη  να δοθεί προτεραιότητα  στις δημοτικές ή διαδημοτικές υποδομές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών υλικών σε όλη την Αττική.

 Από την συνάντηση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με την Ρένα Δούρου δεν πρόεκυψε κανένα νεώτερο σε ότι αφορά τους νέους χώρους τελικής διάθεσης που θα μπορούν να δεχτούν τα σκουπίδια που θα δέχεται για λίγους μήνες ακόμα  ο κορεσμένος ΧΥΤΑ Φυλής.
Από την πλευρά του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ επισημάνθηκε πως   όσο  καθυστερεί ο ΕΔΣΝΑ να πάρει αποφάσεις για τις  νέες περιφερειακές  υποδομές  (ΧΥΤ και ΜΕΑ) τόσο πιο δύσκολα θα αποφευχθεί η κρίση των σκουπιδιών στην Αττική.
Επισημάνθηκε επίσης πως η Δυτική Αττική  που για δεκαετίες και κατ’ αποκλειστικότητα‐ υποδέχεται τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα στα θέματα της υγείας και περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης δεν μπορεί να σηκώσει άλλο αυτό το βάρος.
Σε  ότι αφορά τον νέο ΧΥΤΑ στην Φυλή στην περιοχή της Γ Φάσης για τον οποίο έγινε εκτεταμένη συζήτηση στην συνάντηση,  το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει ούτε σκέψη για αυτό.
Οι  2.592 έντυπες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε 2 μήνες από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δείχνουν πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν νέα χωματερή στην Φυλή ούτε στην περιοχή της Γ. Φάσης ούτε στο λατομείο του Μουσαμά.
Η ουσία είναι πως ανεξάρτητα από προθέσεις  μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει νέα χωματερή στην Φυλή. 

Σ.Σ επίσημη ενημέρωση για την συνάντηση θα γίνει με δελτίο τύπου από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου