Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Προχωρούν ακάθεκτοι για το νέο υπερ-εργοστάσιο στη Φυλή ! Τι κάνουν οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας;

                                                                    μαλώνεις ρε; μαλώνω ρε !

Στη συνεδρίαση της 31/7/2020 η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε  το πρακτικό (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής-Τεχνικής Προσφοράς) της  Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τις «ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΜΕΑ) Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ .

Το νέο υπερ-εργοστάσιο δυναμικότητας 450.000 τόνων/έτος  θα γίνει με ΣΔΙΤ (δηλαδή με διάρκεια σύμβασης 25-27 χρόνων)  και θα έχει και μονάδα καύσης .

Θα ονομάζεται ΜΕΑ περιφερειακής ενότητας κεντρικού τομέα μόνο που δεν θα βρίσκεται στον κεντρικό τομέα όπως προβλεπόταν στο υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ,  αλλά στη Φυλή !

Ας ετοιμαστούμε για άλλη μια φορά να ακούσουμε  πως τα εργοστάσια αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πως σε διάφορες χώρες βρίσκονται  ακόμα και στο κέντρο της πόλης .

Αυτό που δεν υπάρχει περίπτωση να μας πουν  είναι γιατί  αφού είναι φιλικά προς το περιβάλλον γιατί δεν  κατασκευάζουν το νέο εργοστάσιο  στον κεντρικό τομέα αλλά  το κατασκευάζουν στη Φυλή .  

Αν είναι όπως τα λένε τι τους εμποδίζει να το κατασκευάσουν στον κεντρικό τομέα;

Ο κ. Πατούλης και οι άνθρωποί του στον ΕΔΣΝΑ μάλλον μας περνούν για ηλίθιους .

Ακόμα πιο ηλίθιους μας περνά το τοξικό δίδυμο της Φυλής (Παππούς – Μπουραίμης) που καμώνονται   πως απέχουν  ή πως μειοψηφούν  στις συνεδριάσεις  για να κοροϊδέψουν τον κόσμο.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της δυτικής Αθήνας  δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει αυτό το έγκλημα σε βάρος τους .

Οι δήμοι της δυτικής  Αθήνας  και  οι βουλευτές  πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους .

Συμφωνούν με την κατασκευή της ΜΕΑ κεντρικού τομέα  στη δυτική Αθήνα ναι ή όχι ; Και αν διαφωνούν να μας πουν τι σκοπεύουν να κάνουν για να μην περάσει και αυτό έγκλημα . Μόνο με  ερωτήσεις στη Βουλή και με ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Οι δήμαρχοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως  ο κ. Πατούλης και η άνθρωποί του στον ΕΔΣΝΑ γελούν με τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων .

Το μόνο που τους τρομάζει  είναι η λαϊκή κινητοποίηση .

Αν συνεχίσουν οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας αυτό το βιολί με τα ανέξοδα ψηφίσματα  των δημοτικών συμβουλίων   και δεν αποφασίσουν να κινηθούν δυναμικά , θα έχουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό που πρόκειται να συμβεί. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου