Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ο σπουδαίος ρόλος του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και η ανάγκη ενίσχυσής του .


Τις παραμονές  της κινητοποίησης  για τον αποκλεισμό  της χωματερής  κάποιοι γνωστοί μας από  τη Φυλή , μας  έθεσαν τον εξής όρο για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση :  Αν θα θέλαμε να πάρουν και αυτοί μέρος  στον αποκλεισμό της χωματερής ,  τότε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Δ.Μ) δεν θα έπρεπε να  έχει  δικά του πανό και συνθήματα στην κινητοποίηση!   Σημείωση: οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το θέμα  της χωματερής από το 2015  και μετά..

Εννοείται πως  αυτό το απαράδεκτο «αίτημα» δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και έτσι  οι συνομιλητές μας   δεν συμμετείχαν τελικά  στην κινητοποίηση .

Τα χρόνια που πέρασαν   ανάλογη στάση απέναντι στο Δ.Μ   έχουν κρατήσει και αρκετοί άλλοι.  Φυσικά  ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους,  αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το δικαίωμα τους  να πιστεύουν ότι θέλουν για το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και για τους ανθρώπους του,  έτσι και αλλιώς είναι αναφαίρετο.

Το Δ. Μ.  σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθεί να καλεί σε κοινές δράσεις  κάθε συλλογικότητα και κάθε άτομο που δηλώνει πως θέλει να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής.

Όμως ας αναρωτηθούμε λίγο.. Ποια ήταν αλήθεια  η συμβολή του Δ.Μ τα χρόνια που πέρασαν;  

Ας δούμε για παράδειγμα   τι συμβαίνει  στον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης και ας αφήσουμε τα μεγάλα θέματα των κινητοποιήσεων που έγιναν  με βασικό οργανωτή το Δ.Μ.

Αλήθεια έχουν αναρωτηθεί οι επικριτές μας τι θα γνώριζαν οι πολίτες της δυτικής Αθήνας    -και όχι μόνο-  για αυτά  συμβαίνουν στη Φυλή και στον ΕΔΣΝΑ αν δεν υπήρχε το Δ.Μ ;

Αν δεν υπήρχε το Δ.Μ από πού θα μάθαιναν ακόμα και αυτοί οι ίδιοι για τα βρώμικα σχέδια που επεξεργάζεται το λόμπι των σκουπιδιών ;   Ποιος θα αποκάλυπτε την αλήθεια  για τη διαχρονικά  άθλια στάση των δημοτικών αρχόντων της Φυλής; Που θα είχαν δει δημοσιευμένες τις συμφωνίες του δήμου Φυλής με τον ΕΔΣΝΑ από το 1991 ως σήμερα; Που θα γνώριζαν πόσα αντισταθμιστικά έχουν δοθεί όλα αυτά τα  χρόνια; Τι θα γνώριζαν   για τις συνωμοσίες των μελών της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ , ή για το περιεχόμενο των μελετών για τα περιβαλλοντικά φορτία του ΧΥΤΑ ;  Τι θα γνώριζαν για το ΠΕΣΔΑ της Αττικής;

Ποιοι θα  ενημέρωναν συνεχώς  τα πολιτικά κόμματα -εντός και εκτός βουλής-  και τις περιφερειακές παρατάξεις αν δεν υπήρχε το Δ.Μ.;

Μήπως τα πληρωμένα παπαγαλάκια  του λόμπι των σκουπιδιών και των «αρχόντων»  της Φυλής;

Μα η  δουλειά όλων αυτών είναι να αποκρύπτουν ότι συμβαίνει γύρω από την εγκατάσταση της Φυλής , να λιβανίζουν  τα αρπαχτικά και να κάνουν άθλιες επιθέσεις στο Δ.Μ. και τα στελέχη του. Για αυτό πληρώνονται αδρά.  

Στη δυτική Αθήνα και στη δυτική Αττική έχουμε μια μιντιακή δικτατορία  χειρότερη και από αυτή που υπάρχει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο .

Υπάρχει κανονική omerta (συνομωσία σιωπής ) στα πρότυπα της μαφίας . 

Τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο  να θάψουν κάθε είδηση που αφορά   τους διαγωνισμούς για τη νέα χωματερή , το ΕΜΑΚ και το νέο εργοστάσιο στη Φυλή  και αν δεν υπήρχε το Δ.Μ θα τα είχαν καταφέρει !

Όμως ας πούμε όλη την αλήθεια. Οι λίγοι άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά στο Δ.Μ δεν είναι δυνατόν να κάνουν τα πάντα .

Δεν γίνεται αυτοί οι λίγοι να ενημερώνονται και να ενημερώνουν για όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και ταυτόχρονα να προσπαθούν να οργανώσουν κοινές δράσεις , να τρέχουν σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και σε εισαγγελείς και επιθεωρητές περιβάλλοντος και και και …

Το Δ.Μ είναι ανάγκη  να στηριχθεί και από άλλους ανθρώπους . Χρειαζόμαστε και γιατρούς και δικηγόρους και μηχανικούς και γραφίστες και δημοτικούς συμβούλους και νεολαίους και πολλούς άλλους.  Είναι μεγάλος ο κατάλογος γιατί και οι ανάγκες είναι μεγάλες .

Ακόμα και το blog του Δ.Μ θέλει πολύ δουλειά για να στηριχθεί . Και πιο πολλούς συντάκτες χρειαζόμαστε και ακόμα πιο πολλούς ανθρώπους που θα διαχέουν την πληροφόρηση.

Ο Αρμαγεδώνας που έρχεται δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα αν δεν βάλουμε όλοι πλάτη.

Η ενίσχυση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ σήμερα είναι εξόχως σημαντική υπόθεση . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου