Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Στο μυαλό είναι ο στόχος.

 

30 χρόνια το ίδιο παραμύθι .. Κάθε φορά που αποφασίζουν να κάνουν νέα χωματερή στη Φυλή,  λένε πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά .

Αυτή τη φορά όμως η διατύπωση είναι πιο πονηρή : «Έχουμε δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή » λέει τώρα ο κ. Πατούλης.

Για να κάνουν το ψέμα πιο αληθοφανές βαφτίζουν τον ΧΥΤΑ  (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων)  «ανοιχτή χωματερή» .

Δεν έχει σημασία αν στις μελέτες τους τον παρουσιάζουν ως χώρο που πληροί όλες τι προδιαγραφές και τους όρους της περιβαλλοντικής της αδειοδότησης .

Αυτό το θα πάψει να λειτουργεί «ως ανοικτή χωματερή» που λέει ο Πατούλης,  σημαίνει πως μετά το 2025 ο ΧΥΤΑ θα μπορεί να γίνει ΧΥΤΥ.

Αλλά για να γίνει ο ΧΥΤΑ , ΧΥΤΥ θα πρέπει να δεχτούμε την «αναβάθμιση  ΕΜΑΚ Λιοσίων για να μπορεί να δέχεται προς επεξεργασία τα βιοαπόβλητα που θα συλλέγονται από τους Δήμους το επόμενο μεταβατικό διάστημα» .

Και φυσικά θα πρέπει να δεχτούμε και το νέο εργοστάσιο για τις ανάγκες του κεντρικού τομέα στη Φυλή που θα γίνει με ΣΔΙΤ και θα έχει διάρκεια λειτουργίας για 30 χρόνια τουλάχιστον.

Θα έχουμε λοιπόν μετά το 2025 ένα χώρο υγειονομικής ταφής και το θηριώδες ΕΜΑΚ και τον μοναδικό Αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων και την μονάδα  επεξεργασίας βιοαερίου και το νέο εργοστάσιο του "κεντρικού τομέα"..

Κατά τα άλλα και σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Πατούλη που αναπαράγουν οι εφημερίδες και τα πιο πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ,  η Φυλή κλείνει το 2025 !  

Κοροϊδεύουν ασύστολα και ανερυθρίαστα ..


 Θ.Ε.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου