Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ως «πηγή πληροφόρησης»

 

Το καλοκαίρι  του 2016 «γεννήθηκε»  το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ .

Τα αιτήματα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ήταν  απλά και ξεκάθαρα .

  • Να αποσυρθεί το  προτεινόμενο ΠΕΣΔΑ του 2016 και να αναμορφωθεί ριζικά, με στόχο το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης, την αποκέντρωση, την πρόληψη, την προδιαλογή και την ανακύκλωση των υλικών
  • Να αναλάβουν όλες οι περιοχές το φορτίο και τα βάρη που τους αναλογούν.    
  • Ο ΧΥΤΑ Φυλής να κλείσει οριστικά με την πλήρωση των κυττάρων της Β΄ Φάσης .
  • Να μη  γίνει καμιά επέκταση των δραστηριοτήτων και δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής
  •  Να απομακρυνθεί άμεσα ο   αποτεφρωτήρας επικίνδυνων  υγειονομικών-νοσοκομειακών αποβλήτων.

Για εμάς που συμμετείχαμε στα κινήματα για το κλείσιμο της χωματερής πολλά χρόνια πριν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τα ακρωνύμια  ΠΕΣΔΑ , ΧΥΤΑ ,  ΕΜΑΚ κλπ είχαν γίνει μέρος του λεξιλογίου μας .

Όμως ο πολύς κόσμος δεν είχε ιδέα τι σήμαιναν όλα αυτά και ήταν πολύ λογικό να μην έχει ιδέα,  γιατί δεν υπήρχε ποτέ η παραμικρή πληροφόρηση . Οι αρμόδιοι αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε συζήτηση για το έγκλημα της Φυλής.

Αναγκαστήκαμε να αφιερώσουμε κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες αναζητώντας και διαβάζοντας αποφάσεις , μελέτες , διαγωνισμούς κλπ , προκειμένου να ενημερωθούμε εμείς και μετά να ενημερώσουμε τους ανθρώπους στη δυτική Αττική και όχι μόνο.

 Ούτε εμείς είμαστε «ειδικοί» στα ζητήματα των σκουπιδιών και ότι μάθαμε , το μάθαμε με πολύ μεγάλο κόπο.

Σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που μας κατηγορούν ότι συμπεριφερόμαστε σαν τεχνοκράτες ή επαΐοντες γιατί κάνουμε αναλύσεις σχεδίων νόμων , καταθέτουμε ενστάσεις και παρεμβάσεις επί των περιφερειακών σχεδίων και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ.

Όμως ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούν ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ χωρίς να μπουν καν στον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενο των περιφερειακών σχεδίων και των μελετών .

Δεν πειράζει . Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενημέρωση του κόσμου και ας μας κάνουν  κριτική.

Υ.Γ 1  σήμερα το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποτελεί βασική «πηγή πληροφόρησης» για πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , για πολιτικά κόμματα , δημοτικά συμβούλια , δημοτικές παρατάξεις , συνδικάτα εργαζομένων , συλλογικότητες κλπ.   

Υ.Γ 2   τη Δευτέρα 5/7 στην πλατεία ΗΡΩ στην Πετρούπολη το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα «παρουσιάσει» για πρώτη φορά δημόσια το νέο ΠΕΣΔΑ του κ. Πατούλη . 

Θ.Ε.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου