Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Πετρούπολης : σύσκεψη φορέων με θέμα τις εξελίξεις στην επέκταση της χωματερής

   Την Κυριακή, 26/11, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους Φορείς της πόλης, ύστερα από κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν την επέκταση της χωματερής στη Φυλή, καθώς και τη νέα χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο ανενεργό Λατομείο Μουσαμά.
    Στην εισήγηση που έκανε ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε πως αφετηρία της προσέγγισης της Δημοτικής Αρχής είναι η θέση ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού. Όπως ανέφερε: «σήμερα, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων».
    Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, οι οποίες αντί να δρομολογήσουν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, προχωρούν στην παραπέρα επέκτασή του, χαρακτηρίζοντας το παλιό Λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Θέατρο Πέτρας και από οικισμούς, ως «κατάλληλο» χώρο για την ταφή μεγάλης ποσότητας των αποβλήτων της Αττικής.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε μεταξύ άλλων και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να μην δεχτεί σε καμία περίπτωση την υλοποίηση των παραπάνω εξελίξεων.
    Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων της πόλης, καθώς και επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν για το επίμαχο θέμα.
    Τέλος, αφού ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τις οποίες μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει υλοποιήσει, ενημέρωσε για τις επόμενες, με στόχο να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στις εξελίξεις, ενώ αναφέρθηκε και στο μάζεμα υπογραφών που γίνεται εδώ και καιρό με μεγάλη ανταπόκριση από τον πετρουπολιώτικο λαό.
    Κάλεσε τους συλλόγους και τους φορείς να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις παραπάνω εξελίξεις, να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν υπογραφές και να παρευρεθούν στις 18/12 στην κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει ο Δήμος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να καταθέσεις τις υπογραφές των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου