Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση και ξεκινάει επιτέλους η επιδημιολογική έρευνα στην Φυλή. (ΣΧΟΛΙΟ)




 

Την έναρξη επιδημιολογικής έρευνας για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής στους κατοίκους και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, ανακοινώνει ο ΕΣΔΝΑ.
Για τη διεξαγωγή της έρευνας και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο «Δημόκριτος», το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας και εξειδικευμένοι πανεπιστημιακοί.

Η ανάθεση πραγματοποιήθηκε ύστερα από ανοικτό δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αφορά πάγιο αίτημα, το οποίο η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ υλοποιεί, εκπληρώνοντας και σχετική δέσμευσή της για «ενημέρωση των πολιτών και βελτίωση της ποιότητας ζωής του».
Ειδικότερα, στόχος της έρευνας είναι να παρουσιάσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία του πληθυσμού της περιοχής μέσα και γύρω από τις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, μέσω της εφαρμογής της στατιστικής στην Ιατρική.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα διαρκέσει δύο έτη, ανέρχεται σε 697.872 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.


ΣΧΟΛΙΟ: όλα αυτά τα χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ και οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες της Φυλής έκλειναν τα αυτιά τους όταν λέγαμε πως πρέπει να γίνει επιδημιολογική έρευνα για τις συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού της περιοχής από την εγκατάσταση της Φυλής . 
Άκουγαν για τις αντίστοιχες έρευνες που αφορούσαν  χωματερές του εξωτερικού όπου φαινόταν ξεκάθαρα πόσο είχαν επιβαρύνει την υγεία των ανθρώπων και φοβόταν μην μαθευτεί η αλήθεια και για τις συνέπειες από την χωματερή στην Φυλή. 
Έτρεμαν στην ιδέα πως μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να καταλάβουν τις συνέπειες στην υγεία τους από την τρομερή μόλυνση του περιβάλλοντος και κάποιοι παθόντες να τους ζητήσουν και ευθύνες . 
Έβαζαν συνειδητά τα οικονομικά οφέλη από την χωματερή , πάνω από την ζωή των ανθρώπων της περιοχής. 
Για αυτό  οι δημοτικοί άρχοντές της Φυλής έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου αυτή η έρευνα να μην γίνει ποτέ. 
Η σημερινή διοίκηση του ΕΔΣΝΑ προς τιμή της δεν μάσησε στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις και υπέγραψε την σύμβαση για την επιδημιολογική μελέτη στην Φυλή , υλοποιώντας και την προεκλογική δέσμευση της Ρένας Δούρου. 
Με την ευκαιρία όμως να θυμίσουμε στην ηγεσία του ΕΔΣΝΑ,  πως δέσμευση της Ρένας Δούρου είναι και η οικονομοτεχνική αξιολόγηση της έως σήμερα λειτουργίας του ΕΜΑΚ Φυλής η οποία έχει μείνει για τρίτη χρονιά στα χαρτιά. Να πούμε επίσης πως μας προκαλεί δικαιολογημένη απορία γιατί άλλαξε ο τίτλος του αντίστοιχου κωδικού στον προϋπολογισμό και έγινε σκέτο "Αμοιβή για αξιολόγηση ΕΜΑ" (Κωδικός 0.2.70.03.6142.01) .
Μήπως κάποιοι αιρετοί και διοικητικοί στον ΕΔΣΝΑ φοβούνται μήπως ακουστούν οι αλήθειες για την σκανδαλώδη περίπτωση του ΕΜΑΚ Φυλής; Μήπως ;;;

Θ.Ε.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου