Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Κατατέθηκε σήμερα η μήνυση κατά του δημάρχου Φυλής !



Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για την ρύπανση του ΧΥΤΑ Φυλής , κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου αυτές οι μελέτες να δοθούν στην δημοσιότητα και να αξιολογηθούν από ειδικούς επιστημονικούς φορείς.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής δεν συζήτησε καν το θέμα επειδή οι παρατάξεις του κ. Παππού και του κ. Μπουραίμη  δεν ήθελαν να πάρει διαστάσεις  το ζήτημα φοβούμενοι  για τις προσωπικές τους ευθύνες , αλλά και για μην συμβεί κανένα  «ατύχημα» και κλείσει ο ΧΥΤΑ. 
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απευθύνθηκε  και στα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών , δυστυχώς όμως  και εκεί βρήκαμε πόρτες κλειστές.
Η απερχόμενη Περιφερειάρχης  παρά τις επανειλημμένες  οχλήσεις μας  δεν ζήτησε όπως είχε ηθική και υπηρεσιακή υποχρέωση  τις μελέτες από τον δήμαρχο .
Ακόμα και τα ΜΜΕ της αριστεράς  (ΑΥΓΗ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ κλπ) , ποτέ δεν  ασχολήθηκαν με το θέμα παρά τα δεκάδες δελτία τύπου που τους στέλναμε εδώ και ενάμιση χρόνο.
Τιμητική εξαίρεση αποτέλεσε η Εφημερίδα των Συντακτών η οποία έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο και ασχολήθηκε κατ επανάληψη με το ζήτημα.
 Δυστυχώς  για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία αρκέστηκε στο να παρακολουθεί από μακριά τις προσπάθειες των λίγων ανθρώπων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που πολλές φορές υπερέβαλαν εαυτούς  πολεμώντας  ενάντια σε θεούς και δαίμονες. 
Αλλά και οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον δήμο (σωματείο εργαζομένων , τοπικοί σύλλογοι, εκπαιδευτική κοινότητα , πολιτικά κόμματα κλπ) απέφυγαν επιμελώς να αναμιχθούν.
Το βέβαιο είναι πως αν αυτό το σκάνδαλο είχε συμβεί σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό  κράτος , ο δήμαρχος θα είχε υποχρεωθεί να δημοσιοποιήσει τις μελέτες και θα είχε υποστεί βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Όμως στην Ελλάδα ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφορία  μπορεί να το καταστρατηγεί ο καθένας και να μην τρέχει τίποτα.
Ο Δήμαρχος της Φυλής  φοβούμενος να μην μάθουν οι κάτοικοι τις περιοχής  τι συμβαίνει με την ρύπανση, αρνήθηκε να εκτελέσει ακόμα και την εισαγγελική παραγγελία της  κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών προκειμένου  να μας χορηγήσει τις μελέτες .
Από τις 8/4/2019 που δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες μας στέλνουν από τον Αννα στον Καϊάφα αποφεύγοντας να απαντήσουν επισήμως γιατί δεν χορηγούν τις μελέτες σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία. 
Εμείς δεν είχαμε πλέον άλλη επιλογή από το να μηνύσουμε τον Δήμαρχο του δήμου Φυλής  αφού η συγκεκριμένη παραγγελία στηρίζεται σε ρητή διάταξη νόμου και η άρνηση συμμόρφωσης  σ’ αυτή, στοιχειοθετεί πλήρως το έγκλημα της απείθειας του άρθρου 169 του ΠΚ.
Τώρα τον λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια . 
Ελπίζουμε  πως στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα βρεθούν δημοτικοί σύμβουλοι που θα τιμήσουν την ψήφο των δημοτών που τους ψήφισε και θα ζητήσουν να συζητηθεί επιτέλους το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κάθε  δικαίωμα να ζητήσουν να τους χορηγηθούν οι μελέτες που έχουν πληρωθεί με τα λεφτά των δημοτών.
Εμείς το χρέος μας το κάναμε με βαρύ προσωπικό κόστος.
Στην Φυλή υπάρχουν εκατοντάδες  χαροκαμένες οικογένειες και εκατοντάδες οικογένειες με καρκινοπαθείς που δίνουν μάχη για την ζωή τους.
Η  τρομακτική μόλυνση από την χωματερή έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή .
Την πενταετία 2000-2015 στη δυτική Αττική είχαμε τριπλάσιο ποσοστό θανάτων από νεοπλασίες  σε σχέση με όλη την λοιπή περιφέρεια Αττικής.
Γνωρίζουμε καλά πως  με την κατάθεση της μήνυσης  μπαίνουμε σε μια νέα περιπέτεια.  
Όμως αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας.
 Να ξέρουμε ότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να απαλλαγεί  ο τόπος που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας  από τον εφιάλτη της χωματερής της Φυλής.
Και επειδή όλα δείχνουν πως είναι στα σκαριά και νέα χωματερή στην Φυλή,  θα το πούμε για ακόμα μια φορά.
Αν είχαν δημοσιοποιηθεί αυτές οι μελέτες,  ο ΧΥΤΑ Φυλής θα είχε ήδη κλείσει και κανείς δεν θα τολμούσε να μιλήσει για νέα χωματερή .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Υ.Γ δεν καταθέσαμε την μήνυση μέσα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο (παρ ότι είχαμε αυτό το δικαίωμα),  για να μην τολμήσει κανείς να πει ότι υπήρχε από την πλευρά μας  οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου