Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αν γράφαμε πόσο κοστίζει η πολυθρόνα του Πατούλη ..

 

Ο τίτλος του άρθρου είναι "προβοκατόρικος". Όμως είναι βέβαιο πως αν σχολιάζαμε  το πόσο κοστίζει η πολυθρόνα του Πατούλη θα μας διάβαζαν χιλιάδες και ακόμα περισσότεροι θα ποστάριζαν το άρθρο μας χωρίς καν να το διαβάσουν.

Όμως εμείς επιμένουμε να ασχολούμαστε με την πραγματική διαφθορά των "αρίστων" που μας κυβερνούν και ακόμα "χειρότερα" για τη διαφθορά κάποιων μηχανισμών του δημοσίου όπως ο ΕΔΣΝΑ που ενδιαφέρουν λίγους ανθρώπους και ας μας στοιχίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.  

Το παράδειγμα  της δυσοσμίας

Στις αρχές του καλοκαιριού όταν  είχαμε  το φαινόμενο της δυσοσμίας στη δυτική Αθήνα  ο δήμος  Πετρούπολης έκανε επίσημο ερώτημα στον ΕΔΣΝΑ προκειμένου  να πληροφορηθεί  την προέλευση και την σύνθεση των οσμών και ακόμα περιμένει την απάντηση .

Για  ίδιο ερώτημα έχουν γίνει επίκαιρες ερωτήσεις των  βουλευτών δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Αρσένη .

Απάντηση καμία .

Που πάει το μυαλό όσων  ακούν αυτή την ιστορία ;  Ή  ο κ. Πατούλης  και  ο κ. Κόκκαλης που είναι  πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ είναι τόσο αλαζόνες που απαξιούν να απαντήσουν στον δήμαρχο  και τους βουλευτές,  ή  ο ΕΔΣΝΑ δεν γνωρίζει από πού προέρχονται οι οσμές , ή υπάρχει κάποιο  φοβερό και τρομερό μυστικό που κάποιοι θέλουν να μην μαθευτεί .

Και όμως δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά .

Τι συμβαίνει λοιπόν και δεν απαντούν;

Η απάντηση είναι απλή αλλά καθόλου απλοϊκή . Ο λόγος είναι η διαφθορά .

Και ο τελευταίος  υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ γνωρίζει πως η δυσοσμία προέρχεται από το κόμποστ που βγάζει το ΕΜΑΚ και το πετούν μετά στην χωματερή .

Γιατί δεν το λένε λοιπόν ;

Γιατί αν το πουν θα ανοίξει η συζήτηση για το ΕΜΑΚ . Θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δίνουμε ένα σκασμό λεφτά στο ΕΜΑΚ για να πετάει το κόμποστ στη χωματερή .

Θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι πρόκειται  γίνει όταν θα αρχίσουν να πηγαίνουν στο ΕΜΑΚ οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι βιοαποβλήτων από όλη την Αττική μετά  τις συμβάσεις που υπογράφει τώρα ο ΕΔΣΝΑ με τους δήμους.

Θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την χρησιμότητα της επένδυσης για την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο .

Πολλοί θα αρχίσουν να λένε μήπως δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ο ΗΛΕΚΤΩΡ που λειτουργεί το ΕΜΑΚ .

Αυτή η απλή ιστορία αποκαλύπτει πόσο εξαρτημένος ή καλύτερα πόσο διεφθαρμένος είναι πλέον ο οργανισμός του ΕΔΣΝΑ από τα εργολαβικά συμφέροντα .

Δεν πρέπει να ακουστεί το παραμικρό που θα θίξει τα συμφέροντα του εργολάβου γιατί εδώ παίζονται πολλά εκατομμύρια .

Το παράδειγμα της ανακύκλωσης

Η αποκαλύψεις της ΕΦΣΥΝ  για τη δυσοσμία στον διαγωνισμό για τον εξοπλισμό της ανακύκλωσης είναι συνταρακτικές .

Ο ΕΔΣΝΑ μοιράζει  223,5 εκατ. ευρώ σε διάφορους εργολάβους πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο  να υπάρχει ένας και μόνο ένας μειοδότης για καθεμιά από τις 10 ομάδες προμηθειών . Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν  καταγγελίες για σκοτεινές μεθοδεύσεις, υπόγειες συνεννοήσεις και φωτογραφικές ρυθμίσεις που εκτοξεύουν το κόστος στα ύψη.

Πληροφορίες λένε ότι μοιράζουν κομμάτια της πίτας  σε εργολαβικά σχήματα που έδωσαν  «καμένες» προσφορές στον διαγωνισμό για τον νέο ΧΥΤΑ .

Η διαφθορά των «αρίστων» και του μηχανισμού

Στον ΕΔΣΝΑ καθρεφτίζεται με τον καλύτερο τρόπο η διαφθορά των «αρίστων» που μας κυβερνούν.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς . Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι 7 εγκάθετοι του κ. Πατούλη στην Ε.Ε αλλά η διάβρωση του ίδιου του οργανισμού του ΕΔΣΝΑ .

Για  να στήνονται τέτοιοι διάτρητοι  διαγωνισμοί και να γίνονται τέτοια όργια δεν επαρκούν οι σκοτεινοί μηχανισμοί του κ. Πατούλη . Για αυτά τα αίσχη χρειάζεται πριν από όλα ένας διεφθαρμένος οργανισμός  για να κάνει την απαραίτητη  «υπηρεσιακή δουλειά» .  Να συντάσσει τις προκηρύξεις των διαγωνισμών , να στελεχώνει τις επιτροπές διαγωνισμών και τις επιτροπές ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης να να να ...

 Χρειάζεται ένα σωματείο εργαζομένων να μην μιλά για τα κακώς κείμενα . Χρειάζεται ένα δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης  να «κουκουλώνει» τα γεγονότα και να επιτίθεται  σε όσους τολμούν να μιλήσουν για αυτά.

 Ο κ.  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (δήμαρχος  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης δήλωσε στην ΕΦΣΥΝ  : «Η ενημέρωση για μια τόσο κοσμογονική προμήθεια από τον ΕΔΣΝΑ δεν πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, δεν ενημερώθηκε ούτε συζητήθηκε με την ΠΕΔΑ, η οποία αποτελεί το 60% του ΕΔΣΝΑ, αντιθέτως έγινε εν μέσω κορονοϊού από την ολιγομελή Εκτελεστική Επιτροπή και μάλιστα σε διά περιφοράς συνεδρίαση. Και μόνο αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι στη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ κυριαρχεί η καμαρίλα και οι συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Απλά λυπάμαι».

Αυτά τα ωραία .. Εδώ μιλάμε για ρεμούλες εκατοντάδων εκατομμυρίων και οι πιο πολλοί ασχολούνται με το πόσο κοστίζει η πολυθρόνα του Πατούλη. 

Φταίμε και εμείς λοιπόν.. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς  

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου