Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Είμαστε θύματα της μαφίας των σκουπιδιών.

 

 

Η πληγή άνοιξε  στις 14.6.1991 όταν  το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άνω Λιοσίων ( επί δημαρχίας Ν. Παπαδήμα ), αποφάσιζε να αποδεχτεί την πρόταση του ΕΣΔΚΝΑ  προκειμένου  να δέχεται η χωματερή των Λιοσίων και τα σκουπίδια που πήγαιναν στη χωματερή του Σχιστού στον Σκαραμαγκά.

 3 μέρες νωρίτερα στις 11-6-1991 η ΤΕΔΚΝΑ  είχε αποφασίσει   την αύξηση  της εισφοράς των δήμων  προς τον ΕΣΔΚΝΑ  ίσης με το 1,5% των τακτικών τους εσόδων ,  προκειμένου το ποσό αυτό να διατίθεται κάθε χρόνο για αντισταθμιστικά κυρίως στο δήμο Άνω Λιοσίων .

 Τότε  ξεκίνησε  η μεγάλη επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων  και χειραγώγησης της  τοπικής κοινωνίας  που συνεχίζεται ως τις μέρες μας .

 30 σχεδόν χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ρέουν ανεξέλεγκτα σε ένα δήμο που λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς κατάφερε να χρεοκοπήσει και να ρυθμίσει τα χρέη του προς το δημόσιο για 2.129 χρόνια .

 Στις 26 Ιουλίου του 2004  με την 95/2004 απόφασή του το Δ.Σ Φυλής  παραχώρησε στον ΕΣΔΚΝΑ 1.000 στρέμματα, προκειμένου να επεκταθεί ο ΧΥΤΑ και ο δήμαρχος Μπουραίμης υπέγραψε 20ετή σύμβαση παραχώρησης ως το 2024.

Την 1η  Αυγούστου 2019 η Ρένα Δούρου μαζί με τον σημερινό δήμαρχο Φυλής και τον πρώην δήμαρχο Μπουραίμη συναποφάσισαν την κατασκευή και νέας χωματερής στη Φυλή.

Είναι απλά τα πράγματα . Οι τοπικοί άρχοντες του δήμου Φυλής θέλουν εσαεί τη χωματερή στη Φυλή για να συνεχίζεται το πάρτι με τα αντισταθμιστικά και η κεντρική διοίκηση βολεύεται μια χαρά γιατί δεν έχει αντιδράσεις .

Όλα τα δημοτικά συμβούλια των γύρω δήμων συζητούν και ξανασυζητούν για την απομάκρυνση της χωματερής και το δημοτικό συμβούλιο Φυλής σφυρίζει αδιάφορα .

Τον τελευταίο χρόνο  που έχουν γίνει όργια από τον ΕΔΣΝΑ σε βάρος της δυτικής Αθήνας το δημοτικό συμβούλιο Φυλής δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά να συζητήσει τα θέματα αυτά.

Προχτές οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αντέδρασαν στην απόφαση του κ. Πατούλη για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας στην περιοχή του Σχιστού δυναμικότητας 250.000 τόνων .

Στην Φυλή γίνεται μονάδα επεξεργασίας 450.000 τόνων για 30 χρόνια για τις ανάγκες του κεντρικού τομέα Αθηνών και δεν τρέχει τίποτα .

Μετατρέπουν το θηριώδες ΕΜΑΚ για να δέχεται όλα τα βιοαπόβλητα της Αττικής και τους είναι παντελώς αδιάφορο.

Γίνεται νέα χωματερή και αυτοί τρίβουν τα χέρια τους από χαρά γιατί ξέρουν πως θα συνεχιστεί το πάρτι με τα αντισταθμιστικά .

Εμείς απλά είμαστε τα θύματα που τους πληρώνουμε για να φέρνουν τα σκουπίδια δίπλα στα σπίτια μας .

Είμαστε τα θύματα της μαφίας των σκουπιδιών που δρα στον ΕΔΣΝΑ και στο δήμο Φυλής .  

Θ.Ε.Μ 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου