Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ομορφιές Πατούλη για το νεο θηριώδες εργοστάσιο στη δυτική Αθήνα .

Σύμφωνα  με την απόφαση του ΕΔΣΝΑ : Το προτεινόμενο έργο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Οι επιμέρους υποδομές που  περιλαμβάνονται στις εγκαταστάσεις της  «Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών  μέσω ΣΔΙΤ », συνολικής δυναμικότητας 450.000 t/έτος είναι:

(i)          Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων ΑΣΑ δυναμικότητας 350.000 t/έτος

(ii)          Μονάδα επεξεργασίας προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων δυναμικότητας 100.000 t /έτος που δύναται να ενταχτεί στη εν λόγω ΜΕΑ σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Αττικής.

Σημείωση : Το ΕΜΑΚ το οποίο διαχειρίζεται 200.000 t/έτοςθεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΕΔΣΝΑ.  

Η νέα μονάδα λοιπόν θα είναι σαν 2,5 ΕΜΑΚ  ή σαν ένα ΕΜΑΚ  μεγαλωμένο κατά 125% !!

Ο κ. Πατούλης ισχυρίζεται πως το έργο προβλέπεται στο ισχύον ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε το 2016.  Αυτό το κάνει γιατί αν το έργο δεν είναι προβλεπόμενο στο  ΠΕΣΔΑ,  δεν μπορεί να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί.

Όμως  αυτό είναι ένα χοντροειδέστατο ψέμα γιατί το ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε το 2016 προβλέπει 2 μονάδες  επεξεργασίας στον Κεντρικού τομέα .

Συγκεκριμένα  στο ΠΕΣΔΑ του 2016 προβλέπονται :

«Δύο Μονάδες στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα  Αθηνών συνολικής δυναμικότητας έως 260.000 tn ετησίως. Οι Μονάδες θα  χωροθετηθούν κατά προτεραιότητα σε ήδη αδειοδοτημένους χώρους για την κατασκευή κεντρικών Σ.Μ.Α».

Ο κ. Πατούλης κάνει μια απίστευτη λαθροχειρία . Ονομάζει τη  μονάδα «Κεντρικού τομέα» για να είναι σύμφωνη  με το ΠΕΣΔΑ, μόνο που  δεν την κάνει στον κεντρικό τομέα όπως προβλέπεται,  αλλά στη Φυλή !

Και οι λαθροχειρίες δεν σταματούν εδώ!

Ενώ ο κ. Πατούλης δηλώνει δημοσίως  πως η μονάδα θα γίνει στη Φυλή,  αποφάσισαν να κάνουν και μια μελέτη «εξεύρεσης κατάλληλου χώρου» για ξεκάρφωμα και για να έχουν καλυμμένα τα νώτα τους .

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες  πως κάποιοι επιτήδειοι προχωρούν ήδη σε αγοραπωλησίες οικοπέδων δίπλα στον σημερινό ΧΥΤΑ εκεί δηλαδή που θα γίνει το πάρκο κυκλικής οικονομίας που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο και τη ΝΕΑ χωματερή στην περιοχή της Γ΄ Φάσης πριν ολοκληρωθεί η μελέτη εξεύρεσης χώρου!  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου