Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας .. Ο Δήμος Φυλής στις «πράσινες πόλεις» της Ευρώπης !


 

Ο Δήμος Φυλής που ευθύνεται όσο κανείς άλλος για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή της δυτικής Αθήνας και της δυτικής Αττικής υπογράφει συμφωνίες που αποτελούν κοινή δέσμευση Ευρωπαϊκών Δήμων για την προστασία του περιβάλλοντος και αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. 

Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να παραχωρούν τεράστιες εκτάσεις στο δημόσιο και σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσα σε προστατευόμενες περιοχές για την κατασκευή χωματερών και εργοστασίων σκουπιδιών,  παρουσιάζονται ως οικολόγοι στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς προκειμένου να συμμετέχουν στο πάρτι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-27).

Από το 1991 όλλοι ανεξεραίτως οι δήμαρχοι ( Παπαδήμας , Μπουραίμης , Παππούς) συμμετέχοντας στον ΕΔΣΝΑ, έκαναν κατάπτιστες συμφωνίες για την εγκατάσταση και τις συνεχείς επεκτάσεις  της μεγαλύτερης χωματερής του πλανήτη στη δυτική Αθήνα.

Από το 2019 που ο δήμαρχος της Φυλής Παππούς και ο πρώην δήμαρχος Μπουραίμης συνυπέγραψαν  την απόφαση για τη νέα χωματερή χωρίς καν να ρωτήσουν το δημοτικό συμβούλιο του δήμου , απαγορεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο κάθε συζήτηση που αφορά τα σκουπίδια.

Έχουν υπογράψει άπειρες  αποφάσεις για το ΕΜΑΚ , τον αποτεφρωτήρα , το βιαέριο , την WATT , για ένα σωρό σκραπατζίδικα και ΚΔΑΥ που υπάρχουν στην περιοχή εν αγνεία του δημοτικού συμβουλίου .

Έχουν αποκρύψει μελέτες που έχουν πληρωθεί από το δήμο Φυλής που αφορούν την μόλυνση  από τη χωματερή και έχουν εκθέσει σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Κρύβουν από την τοπική κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο τις προβλέψεις του νέου ΠΕΣΔΑ του Πατούλη για τη δημιουργία «πάρκου κυκλικής οικονομίας» στη Φυλή που θα περιλαμβάνει νέο ΧΥΤΑ και νέο εργοστάσιο σκουπιδιών το μεγαλύτερο στον πλανήτη.

Αυτοί λοιπόν οι δημοτικοί άρχοντες έρχονται τώρα να παραστήσουν τους πρωτοπόρους Ευρωπαίους δημάρχους που θα αναλάβουν  περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση των  περιβαλλοντικών προκλήσεων  που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ευημερία των πολιτών.

Κάτι σαν να βάζουμε το λύκο να μας φυλάξει τα πρόβατα δηλαδή. 

Θ.Ε.Μ. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου