Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εφιάλτης LOGISTIC . Το Καματερό και η δυτική Αθήνα θα πληρώσουν τη νύφη!


Δεν ξέρω αν οι ιθύνοντες του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού γνωρίζουν τι γίνεται κάθε μέρα στη Λ. Φυλής και στην Καματερού που για να κάνεις 2 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο χρειάζεσαι μισή ώρα το λιγότερο.

Υποθέτω πως δεν γνωρίζουν , γιατί αν γνώριζαν,  θα είχαν ξεσηκωθεί για να αποτραπεί το σχέδιο μετεγκατάστασης των  500 μεταφορικών - logistics επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα στον Ελαιώνα, στην περιοχή της Φυλής .

Την επόμενη Τρίτη εγκρίνεται από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (ΣΔΙΤ) το σχέδιο μετεγκατάστασης των  μεταφορικών - logistics επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Ελαιώνα και  εξυπηρετούνται  από 4.000 φορτηγά ημερησίως προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό και σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες πέριξ του Κηφισού .

Εάν γίνει αυτό το έργο,  ένα πολύ μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φορτίου που υπάρχει σήμερα στον Κηφισό,  θα μεταφερθεί στο Καματερό προκαλώντας έμφραγμα όχι μόνο στη Λ. Φυλής και στην Καματερού αλλά σε όλους τους οδικούς άξονες του Καματερού ( Παπάγου , Αλεξάνδρας , Γούναρη , Κ. Παλαμά κλπ)όπως γίνεται σήμερα στο ποτάμι και στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και πρόεδρο  του Εθνικού Συμβουλίου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα Θανάση Ζηλιασκόπουλο  οι εταιρείες logistics θα πριμοδοτηθούν για να μεταφερθούν στο νέο χώρο που θα κατασκευαστεί και θα έχει κτίρια για την εγκατάσταση των εταιρειών, ξενοδοχείο, εστιατόρια και τράπεζες, δημιουργώντας μία μικρή πόλη με κτίρια που μπορούν να φτάσουν τις 380.000 τετραγωνικά μέτρα για την εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

 Σημειώνεται ότι για την εγκατάσταση των εταιρειών logistics θα απαιτηθούν περίπου 100.000 τετραγωνικά ενώ τα υπόλοιπα κτίρια μπορούν να φιλοξενήσουν και άλλες επιχειρήσεις όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και όσους ζητήσουν πρόσβαση στην περιοχή.

Αρχικά το έργο αυτό σχεδιαζόταν να γίνει κάπου στο Θριάσιο αλλά κάποιοι πονηροί σκέφτηκαν πως αν γίνει το έργο στη Φυλή , θα στηθεί και νέο πάρτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε και με τη χωματερή .

Πάλι κάποιοι θα πουλήσουν οικόπεδα και κάποιοι άλλοι θα εισπράττουν εκατομμύρια αντισταθμιστικών ως ποσοστό  επί των εσόδων του logistics city .

Δηλαδή ακριβώς ότι έγινε και με τη χωματερή,  που κάποιοι Λιοσώτες πούλησαν οικόπεδα σε εξωφρενικές  τιμές και έβγαλαν εκατομμύρια και ο δήμος Φυλής εξασφάλισε τεράστια έσοδα από τα αντισταθμιστικά.

Τι κέρδος είχαν οι περιοχές μας από τη χωματερή; Το ίδιο κέρδος θα έχουν και τώρα με το κέντρο μεταφορών logistic. Αδιανόητη περιβαλλοντική και κοινωνική υποβάθμιση .

Ο υποδοχέας logistics στην περιοχή της Φυλής  αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος της ΝΑ Ευρώπης.

Θα έχουμε δηλαδή δίπλα στα σπίτια μας τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης και το μεγαλύτερο κέντρο μεταφορών της ΝΑ Ευρώπης.

Αυτά τα ωραία πρόκειται να μας συμβούν αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ.

Όταν πλακώσουν οι μεγαλοκατασκευαστές που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο θα είναι αργά .

Υ.Γ 1 ο δήμαρχος της Φυλής δεν έχει μπει καν στον κόπο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για αυτό το έργο. Προτιμά να ενημερώνει απ΄ ευθείας τα παπαγαλάκια που πανηγυρίζουν για την μεγάλη επιτυχία να κουβαληθούν στη Φυλή εκατοντάδες μεταφορικές επιχειρήσεις .

Υ Γ 2 ο δικός μας δήμαρχος ο κ. Τσίρμπας τι ακριβώς κάνει; Έχει αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί στο Καματερό;

 

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου