Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

xeftiles ! Τελικά ο καβγάς ήταν για τον ανάδοχο!


Τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή την απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να προκηρύξει διαγωνισμό για τον Αποτεφρωτήρα ΕΔΩ ο δήμαρχος της Φυλής ξαφνικά άρχισε να μιλάει για φασιστικές συμπεριφορές και για παράγκες που έχουν στηθεί προκειμένου να ελέγξουν το ΕΔΣΝΑ.

«Με μεγάλη λύπη, και μεγάλη πικρία είδα μια φασιστική συμπεριφορά στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου που την απαρτίζουν 7 άτομα. Να προσπαθούν να κατασκευάσουν απόφαση για θέμα που δεν συζητήθηκε και να πετάνε το δήμαρχο που φιλοξενεί όλα αυτά στην περιοχή του, απ' έξω»  ήταν τα λόγια του Παππού σε εκείνη τη συνεδρίαση .

Αυτοί που δεν γνωρίζουν τι εστί Παππούς , άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως ξαφνικά τον έπιασε κρίση συνείδησης και θέλει να φύγει ο αποτεφρωτήρας από τη Φυλή.

Αυτοί που γνωρίζουν τι εστί Παππούς,  μόλις είδαν την οργισμένη αντίδραση κατάλαβαν ότι πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκονται επιχειρηματικά συμφέροντα . Σιγά μην ήθελε ο Παππούς να φύγει ο αποτεφρωτήρας από τη Φυλή.

Στις 28/12/21 λοιπόν μάθαμε περί τίνος πρόκειται .

Σε μια δια περιφοράς !! συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό  των 4.000 € συν ΦΠΑ  για  να γνωμοδοτήσει η δικηγόρος πως γίνεται να παραταθεί η σύμβαση μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της κοινοπραξίας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – ΑΡΣΗ Α.Ε για τον αποτεφρωτήρα! ΕΔΩ

 «Η γνωμοδότηση θα εξετάζει τη δυνατότητα τροποποίησης της εν λόγω σύμβασης για την παράταση της διάρκειας ισχύος της για εύλογο χρόνο και τη συνέχιση λειτουργίας του αποτεφρωτήρα από τον ανάδοχο, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, για το χρονικό διάστημα αυτό, με στόχο την άμεση απομάκρυνσή του από τη συγκεκριμένη θέση του Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής και τα όρια του Δήμου Φυλής» 

Θέλουν δηλαδή να συνεχιστεί η  λειτουργία του αποτεφρωτήρα από τον ΗΛΕΚΤΩΡΑ  με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις μέχρι κάποτε να φύγει ο αποτεφρωτήρας από τη Φυλή!

Το πρόβλημα τους είναι να μην γίνει νέος διαγωνισμός και πάρει κανείς άλλος τη δουλειά!

Θυμίζουμε πως στις 24.11.21 , η  Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να τροποποιήσει την σύμβαση  παραχώρησης υπηρεσιών για τις  υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του Αποτεφρωτήρα ΕΑΥΜ κατά επτά (7) μήνες ή μέχρι τη συμπλήρωση του ποσού των 5.225.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Δηλαδή ως την 1.9.21.

Παράλληλα τρέχει και ο διαγωνισμός για  σύμβαση 23,5 ετών «εκτιμώμενης αξίας 81.060.157€, χωρίς Φ.Π.Α. πλέον του δικαιώματος προαίρεσης μετεγκατάστασης εκτιμώμενης αξίας 5.000.014,00€, χωρίς Φ.Π.Α». Δηλαδή ως το 2046 και βλέπουμε ..

Στην ίδια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στην ίδια δικηγόρο και το ποσό των 12.000,00€ συν  Φ.Π.Α 24% για « μελλοντικές ενέργειες ενώπιον δικαστηρίων, του Συμβουλίου της Επικράτειας και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί, καθώς και σε περαιτέρω ενέργειες ενώπιον διοικητικών αρχών στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με το θέμα της διαχειρίσεως των αποβλήτων εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Φυλής»

Το ωραίο είναι ότι και τον Ιούνιο του 2021 είχε δοθεί στην ίδια δικηγόρο το ποσό των 12.000€ για χειρισμό υπόθεσης για περιβαλλοντική αδειοδότηση στην ευρύτερη περιοχή ΟΕΔΑ Δήμου Φυλής.

Επειδή κάναμε και εμείς προσφυγή στο ΣτΕ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης της Φυλής , θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν υλοποιήθηκε ποτέ η απόφαση του Ιουνίου.. 

Θ.Ε.Μ

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου