Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Εγκρίθηκε το κέντρο μεταφορών logistic στη Φυλή . Την απάθεια των δημάρχων θα την πληρώσουμε ακριβά .


 

Την Παρασκευή 21/1/22  η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ενέκρινε τη μετάθεση της αρμοδιότητας του διαγωνισμού για το κέντρο μεταφορών logistic που θα γίνει στη Φυλή , στη Μονάδα Ωρίμανσης Έργων του ΤΑΙΠΕΔ.

Το σχέδιο μετεγκατάστασης των  μεταφορικών - logistics επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Ελαιώνα και  εξυπηρετούνται  από 4.000 φορτηγά ημερησίως είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσει  περαιτέρω τη Φυλή αλλά και το σύνολο των δήμων της δυτικής Αθήνας.

Εάν γίνει αυτό το έργο,  ένα πολύ μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού φορτίου που υπάρχει σήμερα στον Κηφισό,  θα μεταφερθεί στη  Θηβών και στο Καματερό προκαλώντας έμφραγμα όχι μόνο στη Λ. Φυλής και στην Καματερού αλλά σε όλους τους οδικούς άξονες του Καματερού ( Παπάγου , Αλεξάνδρας , Γούναρη , Κ. Παλαμά κλπ)όπως γίνεται σήμερα στο ποτάμι και στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και πρόεδρο  του Εθνικού Συμβουλίου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα Θανάση Ζηλιασκόπουλο  οι εταιρείες logistics θα πριμοδοτηθούν για να μεταφερθούν στο νέο χώρο που θα κατασκευαστεί και θα έχει κτίρια για την εγκατάσταση των εταιρειών, ξενοδοχείο, εστιατόρια και τράπεζες, δημιουργώντας μία μικρή πόλη με κτίρια που μπορούν να φτάσουν τις 380.000 τετραγωνικά μέτρα για την εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

 Σημειώνεται ότι για την εγκατάσταση των εταιρειών logistics θα απαιτηθούν περίπου 100.000 τετραγωνικά ενώ τα υπόλοιπα κτίρια μπορούν να φιλοξενήσουν και άλλες επιχειρήσεις όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και όσους ζητήσουν πρόσβαση στην περιοχή.

Αρχικά το έργο αυτό σχεδιαζόταν να γίνει κάπου στο Θριάσιο αλλά κάποιοι πονηροί σκέφτηκαν πως αν γίνει το έργο στη Φυλή , θα στηθεί και νέο πάρτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε και με τη χωματερή .

Πάλι κάποιοι θα πουλήσουν οικόπεδα και κάποιοι άλλοι θα εισπράττουν εκατομμύρια αντισταθμιστικών ως ποσοστό  επί των εσόδων του logistics city .

Δηλαδή ακριβώς ότι έγινε και με τη χωματερή,  που κάποιοι Λιοσώτες πούλησαν οικόπεδα σε εξωφρενικές  τιμές και έβγαλαν εκατομμύρια και ο δήμος Φυλής εξασφάλισε τεράστια έσοδα από τα αντισταθμιστικά.

Οι δήμοι της δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα οι δήμοι Αγίων Αναργύρων – Καματερού , Ιλίου και Πετρούπολης έχουν μόνο να χάσουν από αυτό το έργο.

Τη σημερινή  απάθεια των δημοτικών αρχών θα την πληρώσουμε ακριβά στο μέλλον όπως πληρώνουμε σήμερα την λειτουργία της χωματερής .

Υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δήμους της δυτικής Αθήνας για να εισπράττουν αντισταθμιστικά στον δήμο Φυλής όχι για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης,  αλλά για να  τα χρησιμοποιούν για τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας . 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου