Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

5 χρόνια ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ! ώρα να το δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ.

Στις 16/8/2019 δυο βδομάδες πριν την επίσημη ορκωμοσία  του ο κ . Πατούλης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μιλώντας για θράσος και υποκρισία κάποιων λίγων που θέλουν να εμποδίσουν το έργο του και μετά κάλεσε τα ΜΑΤ να μας υποδεχτούν στο Ζάπειο.  

Οι άνθρωποί του  (που ήταν παλιοί στο κουρμπέτι) τον είχαν συμβουλέψει καλά : Κάνε τους επίθεση από την πρώτη στιγμή ! από αυτούς να φοβάσαι .. αυτοί τα σκαλίζουν όλα.. αυτοί τρέχουν στους εισαγγελείς .. αυτοί βγάζουν άπλυτα στη φόρα .. αυτοί οργανώνουν διαμαρτυρίες ..

Ήξεραν τι του έλεγαν οι άνθρωποι. Τα ίδια είχαν πει και  το 2010 στον Σγουρό και το 2015 στη Δούρου ..

Ο Σγουρός μας ξυλοφόρτωνε με τα ΜΑΤ και μας έλεγε συνδικαλιστική μαφία των σκουπιδιών γιατί δεν θέλαμε τα 2 εργοστάσια στη Φυλή . Η Δούρου μας  έλεγε ότι καταστροφολογούμε και δεν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο «κοινός παρονομαστής»  και των τριών περιφερειαρχών ήταν πως είμαστε κάποιοι λίγοι που τους ενοχλούμε πολύ.

Τα ίδια και ο δήμαρχος της Φυλής ο κ. Παππούς . Αυτός  είχε μεγαλύτερη ποικιλία . Τη μια φορά δήλωνε επισήμως ότι μας γράφει στα καλαμπαλίκια του , την άλλη μας απειλούσε με απολύσεις , την άλλη κουβαλούσε μπράβους , την άλλη μας απειλούσε με μηνύσεις κλπ κλπ.

Τελικά όλοι τους είχαν δίκιο που φοβόταν !  Αυτοί οι λίγοι κατάφεραν πάρα πολλά.

Ακύρωσαν τα σχέδια του Σγουρού , μίλησαν πρώτοι για τα λάθη της Δούρου με το ΠΕΣΔΑ από το 2015 , οργάνωσαν κινητοποιήσεις , τεκμηρίωσαν θέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων , έγιναν τσιμπούρι στους επιθεωρητές περιβάλλοντος , πήραν με τσαμπουκά τις μελέτες  της ASPROFOS που έκρυβε ο δήμαρχος Φυλής , έκαναν ημερίδες , συνεντεύξεις τύπου και και και..

Για να τα καταγράψουμε και μόνο,  θα χρειαστούμε δεκάδες σελίδες.

Πάντως αυτοί οι λίγοι κράτησαν το κερί αναμμένο σε εποχές που φυσούσε άγρια .

Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά .

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει πλέον κατοχυρωθεί ως ο βασικός φορέας πληροφόρησης για τα όσα συμβαίνουν στη διαχείριση των απορριμμάτων , της τεκμηρίωσης θέσεων για το κλείσιμο της Φυλής και την αποκεντρωμένη διαχείριση και ως η συλλογικότητα που παλεύει για την κοινή δράση όλων των δυνάμεων στο «δυτικό ημισφαίριο» της Αττικής και όχι μόνο.

Σήμερα οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες .

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πρέπει να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις .

Πρέπει να ακυρώσουμε την εργολαβία που ανατέθηκε ήδη  για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή. Να ακυρώσουμε την απόφαση για τη μετατροπή του ΕΜΑΚ . Να ακυρώσουμε την απόφαση για το νέο εργοστάσιο στη Φυλή . Να ακυρώσουμε τα σχέδια για τη μονάδα καύσης στη δυτική Αττική . Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο στο «δυτικό ημισφαίριο» από την Ελευσίνα μέχρι τον Πειραιά..

Πρέπει να προσφύγουμε στο ΣτΕ για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πρέπει να ενισχυθεί και να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ. Να μπουν και νέες δυνάμεις και νέοι άνθρωποι στον αγώνα γιατί πλέον οι απαιτήσεις είναι τεράστιες .

Εμείς αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια πως ούτε να «πολιτευτούμε» θέλουμε , ούτε να εξαργυρώσουμε τους αγώνες μας , ούτε να καθοδηγήσουμε , ούτε να κάνουμε κομματικά παιχνίδια . (άλλωστε στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ υπάρχουν άνθρωποι από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους).

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω με τη συγκρότηση ενός πιο μόνιμου και πιο ισχυρού μετώπου δράσης σε όλο το «δυτικό ημισφαίριο».

 Θ.Ε.Μ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου