Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ξεσηκωμός στα δυτικά . Όταν η αδικία γίνεται νόμος , η αντίσταση γίνεται καθήκον.


Κάποιοι  νομίζουν πως  οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας και του δυτικού Πειραιά έχουν πλέον συνηθίσει στην άδικη μεταχείριση .

 Πως έχουν μάθει να ζουν μέσα στη βρωμιά , πως έχουν μάθει μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε τοξικό περιβάλλον , πως έχουν μάθει  να τους λένε όπου φτωχός και η μοίρα του.

Πως έχουν γαλουχηθεί  να δέχονται  αδιαμαρτύρητα  δίπλα στα σπίτια τους ότι δεν θέλουν όλοι οι άλλοι .

Και χωματερές και σκουπιδοεργοστάσια και διυλιστήρια και αποθήκες και και και ..

Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι πως κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.

Πως κάποια στιγμή  και αυτοί οι άνθρωποι λένε για σταμάτα ρε αδερφέ δεν πάει άλλο .

Δεν θα είμαστε εμείς τα κορόιδα όλης της Αττικής .

Εμείς  για  60 ολόκληρα  χρόνια δεχόμαστε τα σκουπίδια όλης της Αττικής . Μας έχει θερίσει ο καρκίνος και οι αρρώστιες .

Τι στο διάολο συμβαίνει τελικά;  Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι στην Αττική να πηγαίνουν τα σκουπίδια; Μόνο εδώ υπάρχουν χώροι;

Εμείς το χρέος μας το βγάλαμε . Το καθήκον μας το κάναμε με το παραπάνω  . Τώρα να αναλάβουν και άλλοι τα βάρη που τους αναλογούν.

Δεν φτάνει που αποφασίσατε να κάνετε και άλλη χωματερή στη δυτική Αθήνα και στη Φυλή , θέλετε να μας κάνετε και νέα θηριώδη σκουπιδοεργοστάσια δίπλα στα σπίτια μας;

Γιατί δεν τα κάνετε δίπλα στα δικά σας τα σπίτια;

Γιατί εφόσον μας λέτε πως αυτά τα εργοστάσια θα είναι πράσινα και φιλικά προς το περιβάλλον,  δεν τα κάνετε στις δικές σας τις γειτονιές ;

Η απόφαση της κυβέρνησης και του Πατούλη να κάνουν 2 νέα εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών στη Φυλή και το Σχιστό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι .

Για πρώτη φορά δυνάμεις και δήμοι από τη δυτική Αθήνα και τον δυτικό Πειραιά ενώνουν τις φωνές τους και λένε φτάνει πια.

Λένε όχι στη νέα χωματερή και όχι στα νέα εργοστάσια στη Φυλή και το Σχιστό .

Αυτό που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 17/3 δεν έχει προηγούμενο.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας κάτοικοι από τη δυτική  Αθήνα και το  δυτικό Πειραιά βρήκαν τον τρόπο να διαδηλώσουν για πρώτη φορά  μαζί και στη Φυλή και το Σχιστό .

Και αυτό είναι μόνο η αρχή !

Μια σπίθα μπορεί να ανάψει  φωτιά σε  ολόκληρο τον κάμπο έλεγαν οι Κινέζοι .. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου