Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ας διαλέξουμε πλευρά.




Αύριο το βράδυ στο «βορεινό», δεν θα συζητήσουμε μόνο για τις αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στο «μέτωπο» των σκουπιδιών στην δυτική Αθήνα και την Αττική γενικότερα.
Θα συζητήσουμε και για τους στόχους και τις προοπτικές του κινήματος αλλά και του ίδιου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Το δίλημμα είναι το εξής :  συνεχίζουμε τον αγώνα ή αφήνουμε το λόμπυ των σκουπιδιών  να κάνει ανενόχλητο την δουλειά του σε βάρος της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας;
Το λόμπυ δίνει τα ρέστα του για να μην αλλάξει τίποτα .  Θέλουν  να εξακολουθήσει η Φυλή να έχει την μοναδική χωματερή και τα σκουπιδοεργοστάσια στην Αττική.  
Υπάρχουν  αυτοδιοικητικοί παράγοντες στον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής  που δεν θέλουν την υλοποίηση   του περιφερειακού  σχεδίου που ψήφισαν  οι ίδιοι πριν μερικούς μήνες.  
Δεν θέλουν νέους ΧΥΤΑ και μονάδες επεξεργασίας  στην Ανατολική Αττική.
Αυτοί που δεν ήθελαν  «ούτε κιλό σκουπίδια στην Κερατέα» είναι αυτοί που  ανέλαβαν την επιτελική ευθύνη του σχεδιασμού. Αυτοί που  επέβαλαν τον τριπλασιασμό της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ μεθοδεύοντας έτσι την διαιώνιση της χωματερής στην Φυλή.
 Άλλοι  δεν θέλουν μονάδες επεξεργασίας στον κεντρικό τομέα, δεν θέλουν προγράμματα διαλογής στην πηγή, δεν θέλουν ούτε καν πράσινα  σημεία.
Από την άλλη ο δήμαρχος της Φυλής είναι πρόθυμος να δεχτεί τα πάντα στην Φυλή προκειμένου να εισπράττει αμύθητα ποσά και τα  ξοδεύει εντελώς ανεξέλεγκτα .
Θεωρούν (βάσιμα) πως με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πετούν στην Φυλή έχουν εξασφαλίσει την ανοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων.
Πρέπει να αποφασίσουμε λοιπόν. Συνεχίζουμε τον αγώνα ή αφήνουμε το λόμπυ και την τοπική «συμμαχία των προθύμων» να κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας;.  
Ας διαλέξουμε πλευρά .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου