Σχόλιο :Ο συντάκτης του σχολίου κατάφερε σε 200 λέξεις να τα πει σχεδόν όλα για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική .Για αυτό το κείμενο πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά λέξη προς λέξη.
Θ Ε Μ .
Η σημερινή διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Αττική ασφαλώς και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης διαχείρισης με ευρωπαϊκά πρότυπα, ούτε επιτυγχάνονται περιβαλλοντικοί δείκτες που να είναι αντίστοιχοι με το σημερινό κόστος που επιβαρύνει τους πολίτες.
Όσον αφορά δε τα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν εντός της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020, αλλά και οι συστηματικές και σχεδιασμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε αφενός να επιτευχθούν οι υψηλοί και μεγαλεπήβολοι στόχοι του εθνικού σχεδιασμού (γιατί άραγε τόσο υψηλοί;) και αφετέρου να συμμετέχουν οι πολίτες ενεργά σε έναν νέο τρόπο διαχείρισης που θα σχετίζεται με τη διαλογή στη πηγή, μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. (Κάποιοι ισχυρίζονται – και ίσως να έχουν δίκαιο - ότι ήδη είναι πολύ αργά, καθώς η "ανωριμότητα" των προβλεπόμενων έργων είναι κραυγαλέα).
Αυτό που "εντυπωσιάζει" όμως είναι ότι υπάρχει - εν γένει - μια ακατανόητη και ατελέσφορη «κινητικότητα» των ιθυνόντων, που δυστυχώς ισοδυναμεί με ιδιότυπο εφησυχασμό, κι ας μη γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες.
Τελικά, ίσως να πρέπει να πιστεύουμε σε πολλά θαύματα συγχρόνως, αυτά των (18) ανενεργών λατομείων της Αττικής ! Μόνο έτσι, λένε κάποιες «πρώιμες» μελέτες, μπορεί να σωθεί το λεκανοπέδιο και ιδιαίτερα το «κλεινόν άστυ»! Και φυσικά κάπου εδώ τελειώνουν και τα θαύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου