Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Συγκέντρωση με αίτημα τη διαχείριση σκουπιδιών με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες


Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Με βασικό αίτημα «Να κλείσει άμεσα η χωματερή της Φυλής - Διαχείριση των σκουπιδιών με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες», πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε χτες στην πλατεία Ηρώων στα Ανω Λιόσια, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Φυλής και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά πρώτα απ' όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού. Κατήγγειλαν την παράταση ουσιαστικά της λειτουργίας της χωματερής, μέσω της πρόσφατης απόφασης της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για εναπόθεση απορριμμάτων σε δυο νέα σημεία εντός του χώρου του ΧΥΤΑ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Χάρη Κωστόπουλο εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για την κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για συνειδητή ταξική επιλογή που θεωρεί τους κατοίκους της Φυλής, της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου ως αντικείμενα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, για την εξασφάλιση όσο γίνεται μεγαλύτερων οικονομικών οφελών για το κεφάλαιο και πολιτικών οφελών. Το ζήτημα - συμπλήρωσε - της διαχείρισης των απορριμμάτων και η όποια επιλογή λύσης ξεκινά από ποια σκοπιά αντιμετωπίζεται, από αυτή των λαϊκών συμφερόντων και της προστασίας του περιβάλλοντος ή από αυτή της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Κατήγγειλε στο σημείο αυτό τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ακολουθεί πιστά την ίδια επιζήμια αντιλαϊκή πολιτική.
Παρουσιάζοντας τα αιτήματα της κινητοποίησης, ανέφερε:
  • Αμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω από αυτόν.
  • Οχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή των Ανω Λιοσίων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
  • Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
  • Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στον τομέα της καθαριότητας. Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου της απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής (μελέτη, εξασφάλιση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημοπράτηση, υλοποίηση).
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και Δημήτρης Τσουμπρής, δημοτικός σύμβουλος Φυλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου