Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Στην ΝΑ Αττική οι δήμαρχοι κάνουν προσφυγές στο ΣτΕ και στην δυτική Αττική κάνουν το κορόιδο !ΣΧΟΛΙΟ: για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις  με την ανάρτηση . Προσωπικά  δεν συμφωνώ καθόλου με την λογική των τοπικών αρχόντων στην ΝΑ Αττική. Η  Ν.Α Αττική πρέπει να πάρει το μερίδιο των βαρών που της αναλογεί . Για πάνω από μισό αιώνα η δυτική Αθήνα και τα Άνω Λιόσια δεχόταν τα σκουπίδια όλης της Αττικής  αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.  Ο ΧΥΤΑ της Φυλής τώρα που γεμίζει πρέπει να κλείσει οριστικά.
Η ανάρτηση γίνεται για να καταλάβουν όσοι θα την διαβάσουν , πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν το θέμα οι τοπικοί άρχοντες εδώ στα δυτικά.
Εδώ γίνεται πόλεμος για τους ΧΥΤΑ και αυτοί παραμυθιάζουν τον κόσμο με  πανηγυρτζήδες  και  ψευτοσυνέδρια .  Οι άλλοι κάνουν προσφυγές και εδώ κάνουν το κορόιδο.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. Στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για τα λατομεία – χωματερές του Κορωπίου προσφεύγει ο Δήμος Κρωπίας!


 Και νομικά μέσα χρησιμοποιεί πλέον ο Δήμος Κρωπίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της διοίκησης Δούρου και του ΕΔΣΝΑ για μετατροπή των λατομείων του Κορωπίου σε υποδοχείς των απορριμμάτων 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων της Αττικής!
«Θα προσβάλουμε εκ μέρους του Δήμου Κρωπίας την απόφαση που εξέδωσε ο ΕΔΣΝΑ, η οποία θέτει ως βάση του σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Νότια και στην Ανατολική Αττική να γίνει στην περιοχή του Κορωπίου ο βασικός Χώρος Υγειονομικής Ταφής και άλλες σχετικές εγκαταστάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, ο διακεκριμένος νομικός Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου.
«Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ είναι η απαρχή, το πρώτο βήμα, με βάση τις ενέργειες της διοίκησης και εκδήλωση της πρόθεσης του Δήμου Κρωπίας όσον αφορά το έργο που προωθείται», συμπλήρωσε στις ίδιες δηλώσεις του ο Δρ Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα έκανε λόγο για σημαντικούς λόγους που προσδιορίζουν ως προβληματική την επιλογή της περιοχής των λατομείων στον Δήμο Κρωπίας για εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
«Τίθεται ζήτημα απόστασης από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", υπάρχει μείζον δασικό θέμα (πρέπει να εκδοθεί άδεια επέμβασης στο δάσος), περιλαμβάνονται εκτάσεις σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και υπάρχει γειτνίαση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Κορωπίου και τη Βιομηχανική ζώνη» σημείωσε!
Σημειώνεται ότι ο Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει και την προσφυγή του Δήμου Κρωπίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του προεδρικού διατάγματος του Υμηττού με τη γνωστή, προ ημερών, οριστική θετική εξέλιξη με την οποία το ανώτατο δικαστήριο έβαλε τέλος στην ισχύ του πδ που μόνο προβλήματα είχε δημιουργήσει σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και ιδιοκτήτες εκτάσεων στους πρόποδες του Υμηττού. (Διαβάστε σχετικά εδώ).πηγή : http://www.notioanatolika.gr/aftodioikisi/11006-sto-ste-kata-tis-apofasis-tou-edsna-gia-ta-latomeia-xomateres-tou-koropiou-prosfeygei-o-dimos-kropias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου