Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τώρα μας τρόμαξαν ..

Ενοχλήθηκαν τα εργολαβικά συμφέροντα (και όχι μόνο ) που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ από την ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που μιλά για την ισχυρή επιρροή των εργολαβικών συμφερόντων σε αιρετούς και σε υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ.
Ο πατέρας μου που ήταν παλιάς σχολής κομμουνιστής μου έλεγε πως όταν τα αφεντικά ενοχλούνται , για να προστατευθούν, πρώτα αμολάν τα μαντρόσκυλα τους για να δείξουν τα δόντια τους. Οι ίδιοι δεν τολμούν να βγουν μπροστά.
Στην περίπτωση μας τα συμφέροντα επειδή αισθάνθηκαν να απειλούνται ενεργοποιούν κάποιους αιρετούς στον ΕΔΣΝΑ , που μαζί με κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες επεξεργάζονται και εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις και απειλές.
Συν-γράφουν κείμενα που τα διοχετεύουν σε δικούς τους ανθρώπους που διατηρούν (δημοσιογραφικά πορταλ) και αυτοί με την σειρά τους τα πλασάρουν ως δημοσιογραφικά πονήματα και ρεπορτάζ.

Λοιπόν εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα οικόσιτα των συμφερόντων αλλά με την ευκαιρία ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα .
Η ενόχληση των εργολαβικών συμφερόντων δεν μας απασχολεί καθόλου. Αυτοί κοιτάνε τα δικά τους συμφέροντα και εμείς παλεύουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και για τον δημόσιο χαρακτήρα στην διαχείριση των απορριμμάτων. Για εμάς τους αριστερούς οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη.
Πέρα όμως και από αυτήν την γενική αρχή , εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση για τον αρνητικό ρόλο που έχει παίξει ο όμιλος Μπόμπολα στον ΕΔΣΝΑ και δεν θα κουραστούμε να την επαναλαμβάνουμε .
Σε ότι αφορά κάποιους αιρετούς..
Αν υπάρχουν μέλη της Ε.Ε που θίγονται από αυτά που γράφουμε να βρουν το θάρρος και να μας το πουν οι ίδιοι χωρίς να βάζουν άλλους.
Για τον ρόλο κάποιων συνδικαλιστών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε εμείς . Έχει μιλήσει η ίδια η ΠΟΕ ΟΤΑ και τους έχει χαρακτηρίσει “εφιάλτες του κλάδου” που βρίσκονται στην “υπηρεσία των εργολαβικών συμφερόντων”.
Τέλος για το αν μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε στις εγκαταστάσεις του ΕΔΝΣΑ να ξεκαθαρίσουμε πως οι εποχές που φώναζαν τα ΜΑΤ να μας δείρουν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Στις εγκαταστάσεις θα πηγαίνουμε χωρίς να τους ζητήσουμε την άδεια γιατί ο ΕΔΣΝΑ ανήκει στους πολίτες της Αττικής και όχι στους εργολάβους και τους παρατρεχάμενους . Καταλαβαίνουμε πως δεν θέλουν οι ενεργοί πολίτες να γνωρίζουν τι γίνεται στον ΕΔΣΝΑ , αλλά αυτά καλά θα κάνουν να τα ξεχάσουν.
Και κάτι τελευταίο . Εμείς δεν φοβηθήκαμε τα μαντρόσκυλα των αφεντικών που έλεγε ο πατέρας μου. Νομίζουν πως θα μας τρομάξουν τώρα με τα κουταβάκια και τα πιστουνάκια;

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς . 

Υ.Γ να και το πόνημα του πιτσουνιού :  http://www.pitsounicity.gr/dimos-fylis/13002-to-zeygos-biza-o-k-iatroy-kai-i-aristeri-politiki-gia-ta-skoupidia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου