Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής ! Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με χρονοδιάγραμμα ! (troll) Όχι δεν πρόκειται για  πρωταπριλιάτικο -ή πρωτοχρονιάτικο- αστείο !  Πρόκειται για δηλώσεις του κ. Σταύρου Ιατρού  (εντεταλμένου σύμβουλου της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ) στην εφημερίδα των Συντακτών  στις 8-10-2015 . Ο κ Ιατρού ήταν κατηγορηματικός !  Έλεγε πως εθελοτυφλούμε εμείς που  δεν βλέπουμε τους νέους χώρους ταφής.  Τώρα; Εξακολουθεί να λέει πως  εθελοτυφλούμε και πως κάνουμε κριτική χωρίς επιχειρήματα;

 οι δηλωσεις του κ.Ιατρού εδώ : «Δεν θα υπάρξει Γ’ Φάση στη Φυλή, ούτε και εκμετάλλευση του “λατομείου Μουσαμά”, όπως λένε κάποιοι», απαντά κατηγορηματικά στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Ιατρού, στέλεχος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Επαναλαμβάνει:
«Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με χρονοδιάγραμμα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Θα κλείσει στη θητεία αυτής της διοίκησης».
Αναφορικά με τη σκληρή κριτική που δέχεται ο ΠΕΣΔΑ για την αοριστία του, λέει: «Είναι λάθος. Κατ’ αρχάς ο ΠΕΣΔΑ δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι σε καθεστώς διαβούλευσης. Εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί σε 2-3 μήνες, με την τελική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, πριν από την οποία θα προηγηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ΠΕΣΔΑ θα συμπληρώνεται, θα διορθώνεται και θα επικαιροποιείται».
«Ο προηγούμενος σχεδιασμός είχε απόλυτη μονομέρεια προς την ταφή. Με τον νέο ΠΕΣΔΑ, με ορίζοντα το 2020, το 52,6% θα ανακτάται από διαλογή στην πηγή, δηλαδή στους δήμους, το 25,6% από επεξεργασία στις μονάδες και το υπόλοιπο 21,8% θα είναι τελική ταφή. Είναι ξεκάθαρο πού κατευθυνόμαστε», απαντά αναφορικά με την τάση διατήρησης του υφιστάμενου μοντέλου.
«Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής. Μεταξύ άλλων, είναι παλιά ανενεργά λατομεία της Αττικής που η σημερινή νομοθεσία επιβάλλει να πηγαίνουν [εκεί]. Πλέον δεν έχουμε μόνο τα αστικά απορρίμματα, αλλά και τα μπάζα και τα γεωργοκτηνοτροφικά. Προοπτική για το 21,8% που πάει σε ταφή, μαζί με τα μπάζα και τα κομπόστ, είναι η αποκατάσταση 3-4 επιλεγμένων λατομείων», προσθέτει.
Τέλος, απαντά στις αναφορές για τους εργολάβους: «Είναι μακριά νυχτωμένοι και άσχετοι όσοι τα λένε. Προκαλώ να μας υποδείξουν έστω μια περίπτωση για τον ΠΕΣΔΑ. Είχαμε μια κατάσταση που τα είχαν όλα οι εργολάβοι. Τώρα τους πετάμε έξω. Το μέλλον θα δείξει ότι κάνουν κριτική χωρίς επιχειρήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου