Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η «επιστροφή» της ΑΣΚ-ΟΤΑ . του Θωμά Μπιζά



Η ΑΣΚ-ΟΤΑ μετά από τρία χρόνια «αναγκαστικής» απουσίας από τα συλλογικά όργανα της ομοσπονδίας επιστρέφει .  
Στο προηγούμενο εκλογικό συνέδριο της ομοσπονδίας, η ενιαία παράταξη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ είχε εκλέξει 7 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο και 2 μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Δυστυχώς όμως  ορισμένα στελέχη της παράταξης  μας με  απαράδεκτές μεθοδεύσεις  μετέτρεψαν με το έτσι θέλω μια ολόκληρη παράταξη σε  παρακλάδι μιας από τις  τάσεις της ΛΑΕ και στέρησαν την δυνατότητα εκπροσώπησης στην ομοσπονδία  σε όσους  ανθρώπους  δεν συμφωνούσαν  με τους προσωπικούς  τους  σχεδιασμούς.
Όσοι δεν αποδέχτηκαν τις  μεθοδεύσεις παρέμειναν για 3 χρόνια αναπληρωματικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου αφού οι έδρες είχαν καταληφθεί  για όλη την τριετία από τους συμφωνούντες με  την γραμμή.
Οι άνθρωποι  που διαγράφτηκαν από τις λίστες της παράταξης και βρέθηκαν ξεκρέμαστοι συνδικαλιστικά  ,  θα έπρεπε  ή  να πάνε στο σπίτι τους με  ταπεινωτικό τρόπο ,ή να ξαναφτιάξουν την παράταξη .  Δεν είχαν άλλη  επιλογή.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ  «επανιδρύθηκε» έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες.
Η μεγαλύτερη δυσκολία απ΄  όλες ήταν  να πειστούν  πολλοί   συνάδελφοι,  που δικαιολογημένα  απογοητεύθηκαν από την διάσπαση και «αποστρατεύτηκαν» , να ενεργοποιηθούν ξανά και να ξαναστήσουν την παράταξη στα πόδια της.
Επιπλέον η ΑΣΚ-ΟΤΑ είχε να αντιμετωπίσει και την αλαζονική συμπεριφορά της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας  που πίστεψε πως θα μπορούσε να ασελγήσει πάνω στο πτώμα της παράταξης.
Έφτασαν στο σημείο να στερήσουν το δικαίωμα εγγραφής μελών στη δύναμη συλλόγων που ελέγχουν, όπως στην Νίκαια,  για να μην μπορεί η παράταξη να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο .
Η σημερινή πλειοψηφία της ομοσπονδίας  αξιοποίησε τον αποκλεισμό της ΑΣΚ-ΟΤΑ από τα όργανα της ομοσπονδίας για να ωφεληθεί  εκλογικά στο προσεχές συνέδριο.
Όμως στο συνέδριο του Απριλίου η μαύρη σελίδα για την ΑΣΚ-ΟΤΑ θα κλείσει οριστικά.
Βρέθηκαν τελικά πολλοί σύντροφοι που με την στάση τους απέτρεψαν  την σκύλευση της παράταξης  και την ξαναέστησαν στα πόδια της.
Η παράταξη έγινε σοφότερη από τα λάθη και τις περιπέτειες  των προηγούμενων χρόνων .
Με δημοκρατική  λειτουργία , με σεβασμό στην διαφορετική  άποψη  αλλά και με ξεκάθαρους στόχους, η παράταξη δίνει συγκροτημένα την μάχη της εκπροσώπησης στο συνέδριο και στα συλλογικά όργανα της ομοσπονδίας.
Οι δυσκολίες μετά από 3 χρόνια αποκλεισμού είναι δεδομένες .
Όμως δεδομένη είναι και η απόφαση των μελών και των φίλων της παράταξης να κάνουν μια ισχυρή ΑΣΚ-ΟΤΑ που θα μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην ομοσπονδία.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ θα συγκρουστεί με τον παραγοντισμό και τους τσιφλικάδες  του συνδικαλιστικού κινήματος .
Θα παλέψει για να γίνουν τα συνδικάτα  χώροι ταξικής ενότητας  όλων των εργαζομένων και όχι  παραταξιακά και προσωπικά βιλαέτια όπως είναι σήμερα.  
Η παράταξη θα δώσει την μάχη για μια ομοσπονδία που δεν θα εξαντλεί όλη την δυναμική της κάνοντας  κάποια «ντου» σε προεπιλεγμένους εύκολους στόχους, όπως είναι κάποιοι δήμαρχοι της αριστεράς, ούτε σε παραστάσεις τηλεοπτικού τύπου.
Τα φαινόμενα αυτά είναι εκφυλιστικά για το συνδικαλιστικό κίνημα και δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε και να μην μιλάμε για αυτά.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ δεν θέλει «κολεγιές» με τους μεγαλοδημάρχους της ηγεσίας της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ. Δεν θέλει νταλαβέρια με τις δυνάμεις της δεξιάς  που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων που οι ίδιοι δημιούργησαν ,για να επανέλθουν στην εξουσία.
Όσοι ξέχασαν  ποιοι ήταν αυτοί που απέλυαν τους συνάδελφούς μας σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς , ποιοι ήταν αυτοί που κατέστρεψαν τα ταμεία μας με το PSI , ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τα εφιαλτικά πειθαρχικά δίκαια , ποιοι θέλουν να μην γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να δοθεί σε ιδιώτες η καθαριότητα  και τώρα συνεργάζονται μαζί τους  , κάνουν τεράστιο λάθος.
Οι συνάδελφοι μας που βρέθηκαν απολυμένοι  από τις κυβερνήσεις της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν τους  θύτες τους.
Η παράταξη θα σταθεί απέναντι σε όσες  επιλογές της Κυβέρνησης  και της εργοδοσίας   στρέφονται κατά των συμφερόντων της τάξης και του κλάδου και θα διεκδικήσει μεταρρυθμίσεις  προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων που ήταν τα θύματα της πτώχευσης και των μνημονίων .
Το στοίχημα είναι να διεκδικηθεί   ένας  νέος  συνδικαλισμός,  απαλλαγμένος από παθογένειες χρόνων που θα καταξιωθεί  ξανά στην συνείδηση των εργαζομένων .
Την μάχη αυτή οφείλουμε να την δώσουμε όλοι μαζί .  Παλιοί  και νέοι συνδικαλιστές . Να ξεπεράσουμε δικαιολογημένες πικρίες και  απογοητεύσεις  και να στρατευτούμε ακόμα μια φορά .  Για την ιστορία μας ,  για τις νέες γενιές και για το γαμώτο. 

Θωμάς του Εμμανουήλ  Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου