Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

δελτίο τύπου του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή



ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή, 5/1/2018, αντιπροσωπεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ κ. Νίκο Χουντή μετά από πρόσκληση του ιδίου. Τον ενημέρωσε για τα νέα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής έτσι όπως αυτά προκλήθηκαν μετά τις εκτεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες του προηγούμενου Νοεμβρίου.
Οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στα δίκτυα συλλογής ομβρίων και στραγγισμάτων, καθώς και η κατάρρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων απέδειξαν πως η υγειονομική ταφή στην εγκατάσταση της Φυλής είναι πολύ προβληματική και ουσιαστικά μόνο κατ΄ όνομα.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Χουντή για τον σοβαρό κίνδυνο της κρίσης των σκουπιδιών στην Αττική λόγω του κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής σε συνδυασμό με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν τόσο στις περιφερειακές υποδομές (ΜΕΑ και ΧΥΤ) από τον ΕΔΣΝΑ όσο και στην υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης από τους δήμους.
Ο κ. Χουντής δεσμεύτηκε να ενημερώσει την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων διαχείρισης ΑΣΑ (Αστικών Στερεών Αποβλήτων)  στην Αττική.
7/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου