Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Φυλή… Κίτρινος Τύπος ... και η χωματερή. της Ρούλας Φώτου.


Κίτρινος Τύπος ή κίτρινη δημοσιογραφία ή κιτρινισμός του τύπου χαρακτηρίζεται η δημοσιογραφική και εκδοτική πρακτική να προβάλλονται με εντυπωσιακό τρόπο, ως πρωτεύοντα δημοσιογραφικά θέματα αυτά που εξάπτουν την περιέργεια, συνήθως χωρίς την τήρηση των βασικών δεοντολογικών δημοσιογραφικών αρχών, με χρήση υπερβολών ή ακόμα και κατασκευασμένων ιστοριών.

Γιατί τώρα θα μου πείτε, μου ήρθε να γράψω τον ορισμό αυτό;;
Γιατί με λύπη μου διαπιστώνω, ότι εδώ στη Φυλή είμαστε θύματα ενός τέτοιου τύπου… Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων δυστυχώς, αναλώνονται να γράφουν άρθρα με κραυγαλέους τίτλους και σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο. Αναλώνονται στις κακοήθειες, τις ανακρίβειες και τα ψέματα.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγω ( και δεν είναι η πρώτη φορά) γιατί, ενώ αυτές τις μέρες έχω δει σε πολλά άλλα μέσα, αναρτήσεις σχετικές με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δυτικού Μετώπου για την παράδοση των 3000 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής στη Ρένα Δούρου και ενώ έχει πάρει το θέμα μεγάλη διάσταση …, εδώ στη Φυλή επικρατεί σιγή ιχθύος. Κανένας δε λέει τίποτα!!!
Πρέπει να είναι κάποιος ανόητος για να μην αντιληφθεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα που συμβαίνει αυτό. Αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι, που δημοσιεύουν σκανδαλοθηρικά θέματα και αναζητούν συνταρακτικές ειδήσεις που προκαλούν, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το σοβαρότατο αυτό θέμα και όχι τυχαία βέβαια. Ο λόγος; Προσπαθούν με κάθε τρόπο (εκτελώντας τις οδηγίες των εντολοδόχων τους) να αποκρύψουν την αλήθεια, να κρατήσουν τον κόσμο της Φυλής στην άγνοια, στην παραπληροφόρηση, στο ψέμα, στην αδράνεια..
Αυτοί οι δήθεν λοιπόν, δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν σκοπιμότητες και συμφέροντα άλλων, ας καταλάβουν καλά ότι το Δυτικό Μέτωπο είναι ένα κίνημα, που δημιουργήθηκε για να αγωνιστεί και να παλέψει ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στη περιοχή μας, αλλά και ενάντια σε όσους προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο στο οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Το Δυτικό Μέτωπο είναι ένα κίνημα με ξεκάθαρο χαρακτήρα και προθέσεις, πλέον αυτό είναι πασιφανές, παρά τις προσπάθειες κάποιων να το υπονομεύσουν. Τα μέλη του έβαλαν στην άκρη κάθε προσωπική και κομματική διαφορά, γιατί γνωρίζουν ότι μόνο με μαζικούς αγώνες κερδίζονται τέτοιες δύσκολες μάχες. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου