Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Η "σταλινική επιστήμη" για την κατάκτηση και την μεταβολή της φύσης προς όφελος του ανθρώπου !



Απόσπασμα από την ομιλία του Ν. Ζαχαριάδη για τον Στάλιν που έγινε στις 21/12/1949 (από το ένθετο της εφημερίδας  DOCUMENTO )

Ο Λένιν και ο Στάλιν ανακάλυψαν και έβγαλαν από τη λησμονιά και την αφάνεια το Μιτσούριν , το δημιουργό της σοβιετικής βιολογίας που διακήρυξε ότι  «με την παρεμβολή του ανθρώπου γίνεται δυνατό να αναγκάσουμε κάθε είδους ζώου ή φυτού να μεταβάλλεται πιο γρήγορα και μάλιστα προς την πλευρά που επιθυμεί ο άνθρωπος. Για τον άνθρωπο ανοίγεται εκτεταμένο πεδίο της πιο ωφέλιμης για αυτόν δραστηριότητας..» (Ι.Β Μιτσούριν. Άπαντα τ. Ι Υ σελ.72) 
Είναι  η επιστήμη που για σύνθημά της έχει ότι «απ την φύση δε μπορεί να περιμένουμε χαρίσματα. Να τα παίρνουμε απ αυτήν είναι το καθήκον μας» (Μιτσούριν ).
Αυτό είναι το σύνθημα της σταλινικής επιστήμης που για σκοπό βάζει την κατάκτηση και την μεταβολή της φύσης  προς όφελος του ανθρώπου και που πραγματοποιεί καθημερινά  στην ζωή το σκοπό της αυτόν (ομιλία Ν. Ζαχαριάδη σελ.21-22). 

 ΣΧΟΛΙΟ : για να γνωρίζουμε και τις αντιλήψεις των κομμουνιστικών κομμάτων εκείνης της εποχής για τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στην φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου