Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

«Έφυγε» ο Γιώργος Κυργιανός, αγωνιστής κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Ένας ακόμη αγωνιστής του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, ο Γιώργος Κυργιανός, δασεργάτης και πρόεδρος της κοινότητας της Μεγάλης Παναγιάς έφυγε

Ένας ακόμη αγωνιστής του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, ο Γιώργος Κυργιανός, δασεργάτης και πρόεδρος της κοινότητας της Μ.Παναγιάς, έφυγε όπως ο Τάκης Κάλτσος και ο Γιώργος Καλύβας,  Αρνήθηκε τα λεφτά της Eldorado για να μην καταστρέψει τον τόπο του και πάλεψε μέχρι τέλους.

Ο Γιώργος Κυργιανός χρόνια δασεργάτης και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας M. Παναγίας ήταν  ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια ζωή μέσα στο βουνό που τώρα κατατρώνε οι μπουλντόζες της Eldorado αγωνιστής που δεν μασούσε τα  τα λόγια του.

Αντιστάθηκε...

«Με τις τιμές που μας έδωσαν εγώ θα έβγαζα 2.000 ευρώ την ημέρα, τη στιγμή που δεν είχα να αγοράσω ψωμί για την οικογένειά μου. Αλλά αντιστάθηκα, όχι μόνο εγώ, όλοι οι 33 δασεργάτες της Μ. Παναγίας και οι υπόλοιποι δασεργάτες της Ενώσεως Δασικών Συνεταιρισμών Αρναίας. Όχι όλοι όμως, μεμονωμένα άτομα πήγαν…»
«Εμείς δώσαμε μάχες για αυτά τα δάση, που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας και θα παραδώσουμε με καμάρι στα εγγόνια μας. Αυτά τα δάση θα τα σώσουμε εμείς! Είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε νέους ορισμούς… και για τη λέξη «σώζω» και για τη λέξη «παραδίδω» και για το «καμάρι» και για πολλές άλλες από αυτές που συχνά ακούμε από τα χείλη τους τις τελευταίες μέρες. Γιατί όταν τελειώσουν αυτοί με το «σπίτι τους» δεν θα υπάρχει πια τίποτα να παραδώσουν και τίποτα να σωθεί».

ΣΧΟΛΙΟ: ας  το διαβάσουν κάποιοι στον ΕΔΣΝΑ που δεν θέλουν να κλείσει η χωματερή της Φυλής ..  Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή σε ενα ασφαλές περιβάλλον είναι πάνω από βολέματα και πλαστές υπερωρίες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου