Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τα 6 σημεία και το έβδομο..



Πολλοί φίλοι ρωτούν αν γνωρίζω κάτι για αυτά τα 6 σημεία στην Αττική που κάποια στιγμή θα ανακοινώσει η Περιφερειάρχης και που θα αφορούν στους νέους χώρους επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) της Αττικής.

Φυσικά και δεν γνωρίζω ούτε ποια είναι τα 6 σημεία , ούτε το πότε πρόκειται να ανακοινωθούν.
Υποθέτω όμως πως τα 2 από τα 6 σημεία θα αφορούν τους νέους χώρους τελικής διάθεσης (ένα χώρο στα δυτικά και ένα στα ανατολικά της Αττικής ) και 4 μονάδες επεξεργασίας (ΜΕΑ).
Υποθέτω επίσης πως η μια από τις 4 μονάδες , θα είναι μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων (ΒΑΑ) .
Όμως όλα αυτά είναι υποθέσεις που βασίζονται στο νέο ΠΕΣΔΑ και σε διάφορες δηλώσεις της Ρένας Δούρου και του Σωκράτη Φάμελλου .
Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο , είναι πως αυτές οι εγκαταστάσεις (αν γίνουν) θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να γίνουν ενώ ταυτόχρονα ο ΧΥΤΑ Φυλής σε λίγους μήνες δεν θα χωρά άλλα σκουπίδια.
Η δική μου αγωνία λοιπόν δεν αφορά τα 6 σημεία αλλά το έβδομο !
Τι είναι το έβδομο; θα είναι ο “προσωρινός” ΧΥΤΑ που θα κατασκευαστεί για να δέχεται τα σκουπίδια της Αττικής μέχρι να γίνουν οι 2 νέοι ΧΥΤΥ ..
Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια καλόπαιδα που πιέζουν στην Περιφέρεια και την Κυβέρνηση αυτός ο “προσωρινός” ΧΥΤΑ να γίνει στα 300 στρέμματα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τον ΧΥΤΑ Φυλής στην περίφημη Γ Φάση.
Να επαναληφθεί το ίδιο κόλπο με τις “προσωρινές” επεκτάσεις στην Φυλή που έγιναν  το 1991 και το 2004 .
Ξέρουν καλά αυτά τα καλόπαιδα πως αν γίνει κάτι τέτοιο , μόνο “προσωρινό” δεν θα είναι και έτσι θα συνεχιστεί το έγκλημα στην Φυλή , αλλά και το δικό τους πάρτι.
Για αυτό λέω στους φίλους πού με ρωτούν : Το έβδομο σημείο θα πρέπει να σας απασχολεί και όχι τα 6.
Αν το έβδομο σημείο είναι η Φυλή , η σεμνή τελετή που λεγόταν εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική έλαβε τέλος.
Να ζήσουμε να την θυμόμαστε. 
Θ Ε Μ  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου